В новините
 
22.10.2008 07:37   Новината е видяна 3076 пъти
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Илияна Малинова Йотова (ПЕС) на пленарното заседание на ЕП на 20 октомври 2008 г.

Илияна Малинова Йотова (ПЕС). – Уважаеми колеги, светът е изправен пред финансова криза, чиито размери и последствия все още никой не може да предвиди с категорична точност. Сравнява се дори с Голямата депресия в САЩ от 20-те години на миналия век. В тези дни от особено значение са общите ни действия за нейното преодоляване. Една година преди изборите, в условията на криза, всички сме поставени на голямо изпитание. Или хората ще бъдат убедени за смисъла и ролята на европейския проект, или, точно обратното, ще засилим скептицизма им. Повече от всякога имахме нужда от приет Лисабонски договор. 


Предприетите дотук съвместни усилия вече дават и първите положителни резултати. Те трябва да продължат най-малко в три посоки, защото стабилизирането на банковия сектор е първото необходимо, но не достатъчно действие. В момента лекуваме пораженията от болестта, но не и причините. Бъдещото общоевропейско законодателство трябва да засили контрола и регулаторните механизми на финансовите пазари. Трябва да имаме мащабен пакет от конкретни мерки, които да намалят последствията от кризата и в икономиката, и в производството, и най-вече в социалната сфера. 


И накрая, но не и без значение, необходима е отделна конкретна програма от мерки за новите страни-членки, които още не са достигнали нивото на развитие на финансовите пазари в Европа, но са заплашени от непреки, косвени последици от кризата: намаляване на инвестициите, повишаване на цените на кредитния ресурс и намаляване на износа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |