В новините
 
22.10.2008 23:50   Новината е видяна 3620 пъти
Европарламентът одобри кандидатурата на новия комисар за търговията Катрин Аштън

Евродепутатите одобриха с 538 гласа "за", 40 "против" и 63 "въздържали се" кандидатурата на Катрин Аштън за европейски комисар по въпросите на външната търговия. Тя заема поста от Питър Манделсън, който наскоро се завърна в британската политика. На 20 октомври мина нейното изслушване от Комисията по търговия на ЕП.
 
По време на нейното изслушване в Парламента от комисиите по търговия, развитие и външна политика, Катрин Аштън подчерта значението на "свободната и справедлива" търговия. Тя заяви пред депутатите, че ще продължи да работи за довеждането до успешен край на преговорите от кръга Доха.
 
"Системата на Световната търговска организация (СТО) може да не е съвършена, но лесно може да подценим факта колко непредсказуема би била глобалната икономика без нея", каза г-жа Ashton по време на изслушването. Тя изтъкна пред депутатите, че ако бъде избрана, ще се срещне с генералния секретар на СТО Паскал Лами, за да го увери в ангажимента на ЕС за Доха.
 
Запитана за нейните лични качества и професионален опит, Баронеса Аштън подчерта ангажимента си към Европа и уменията си за водене на преговори.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |