В новините
 
25.10.2008 07:04   Новината е видяна 5571 пъти
40 години от създаването на първия в България клуб за любителите на фантастиката

На 24 октомври 2008г, в рамките Октомврийските литературни празници-Бургас’2008, ще се състои  честване на  40-годишнината от създаването на клуба за фантастика „Тера фантазия” и 1 година от възстановяване на дейността му. Клубът е учреден през далечната 1968 година от бургазлията Атанас П. Славов – известен български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика и издател, понастоящем  негов почетен председател.

     На юбилея са поканени да присъстват основоположници-ветерани и членове на клуба през годините до днес, лауреатите на конкурсите „Фантастично изкуство”, приятели на клуба и гости.


     Честването включва:

     Официална част:

     - Представяне на клуб „Тера фантазия” - „от древносттта” до днес”. Присъстващите ще бъдат запознати от основоположника Атанас П.Славов с историята на клуба, дейността му през годините и хората, участващи в него.Ще бъде представена и дейността  през последната 1 година от възстановяването му.

     - Представяне на юбилейното издание “40 години Тера фантазия” с  наградените творби от проведените конкурси “Фантастично изкуство” -  Бургас`2007 и Бургас`2008 и запознаване  с творческия път и търсения на техните автори.

- Поздравителен концерт – участват млади поп изпълнители, танцови формации,

автори от “Кръгът на барда”. Ще бъде представена и театралната постановка “Отвличане в космоса”, реалити шоу “Битка в поднебесната”  и др.


     Каним  всички любители на фантастичното – автори и фенове, да присъстват на проявата, която ще се състои в Държавен куклен театър – Бургас от 18 часа. 


 
 „Тера фантазия”





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |