В новините
 
25.09.2004 06:06   Новината е видяна 9445 пъти
В "обръщение" е JPGDownloader
От лабораториите на Panda Software появата на JPGDownloader. JPGDownloader е програма, която позволява да се създават изображения в JPG формат, която използва уязвимостта описана в Microsoft bulletin MS04-028, Buffer Overrun в JPEG processing.

Ако това специално създадено JPG изображение бъде отворено чрез използване на уязвимо приложение, то тази уязвимост позволява да бъде свален файл от Интернет, който да бъде стартиран на заразения компютър. Този допълнителен файл, обикновено има злонамерен произход: това са вируси, червеи, троянци, spyware, adware, и т.н.

От съществена важност е да се посети официалният сайт на Microsoft и да се провери дали на компютъра има инсталирани уязвими приложения, включени в Buffer Overrun in JPEG processing, и ако е така да се приложи съответния security patch.

JPGDownloader трудно се откирива от потребителя, тъй като не показва съобщения или предупреждения, че е достигнал съответната система.

JPGDownloader показва следния екран, когато е стартиран:




Той пита за уеб адрес, откъдето се сваля обикновено злонамерен файл, ако е използвана правилно уязвимостта на компютъра. Кликвайки върху бутона Make, ще бъде генериран JPG архив, който съдържа необходимата информация за злонамерения файл и Интернет сайта, от който ще се изпълни кода върху заразения компютър.


Заразен ли е компютърът ми?

Преди всичко проверете дали сте получили съобщение с описаните по-горе характеристики.

За да сте абсолютно сигурни, че компютърът Ви не е заразен, имате следните опции:

Сканирайте компютъра си, използвайки Panda Antivirus, след като сте се уверили, че програмата е обновила вирусните си дефиниции.
Проверете компютъра с Panda ActiveScan, безплатното online сканиране на Panda Software на адрес www.antivirus.bg, което бързо ще открие всякакви възможни вируси.


Как да премахнете JPGDownloader ?


Ако Panda Antivirus или Panda ActiveScan открие JPGDownloader по време на сканирането, автоматично ще Ви предложи опцията да го изтриете. Направете това, следвайки програмните инструкции.

Как можете да се предпазите от JPGDownloader ?

За да предпазите компютъра си, имайте предвид следните съвети :

Инсталирайте ефективна антивирусна програма. Предложенията на Panda Software са отличен избор. Продуктите можете да намерите на www.computel.bg.
Бъдете сигурни, че вирусните дефиниции се обновяват редовно. Panda прави това автоматично поне веднъж на ден.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |