В новините
 
28.10.2008 15:15   Новината е видяна 4128 пъти
Зелените в подкрепа на петициите към Еропейския парламент за защита на българската природа

На 30.10.2008 в София ще заседава мисия на Комитета по петиции на Европейския парламент, за да изясни фактите, свързани с унищожаването на българската природа и бездействието на българските власти в разрез с европейското законодателство. Мисията е организирана в резултат на повече от 10 петиции, изпратени от България в Европейския парламент. Повечето от тях се отнсят до посегателства срещу българската природа и унищожаване на Натура 2000 места и са подкрепени от хиляди хора всяка.

ПП "Зелените" организират протести, които ще се проведат на 30.10.2008, от 11.30 ч. пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на здравеопазването (МЗ), Главна прокуратура. Ще бъдат връчени отворени писма до съответните министри и Главния прокурор заради неизпълнените им задължения или бездействия, довели до критична точка в унищожаването на българската природа.

От 11.30 стартират две протестни шествия от МОСВ (ул. "Уилям Гладстон" №67 - фонтана на пл. "Славейков") и от бул. "Витоша" №2 пред Съдебната палата (Главна прокуратура през МЗ) и продължават до сградата на Представителството на Европейската комисия.

Своята позиция Зелените ще защитават пред Комитета по петициите от 12.30 на обяд - пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България (улица Московска № 9, София).





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |