В новините
 
30.10.2008 20:43   Новината е видяна 4183 пъти
Кметове ще разпишат в Бургас харта за съпричастност към опазването и бъдещето на Черно море

 За първи път на Международния ден на Черно море – 31 октомври ще бъде подписана Харта за съпричастност към неговото опазване и бъдеще. Събитието ще се проведе на 31 октомври /петък/ от 14.00 часа в зала „Компас” на хотел „България” под мотото „Черно море – съдба и бъдеще”. Инициативата за това е на Община Бургас, която е поканила кметовете на черноморските общини у нас да парафират документа.

     Мероприятията за отбелязване Деня на Черно море ще продължат с атрактивен аудио – визуален спектакъл, включващ 50 – минутен филм, посветен на подводните тайни на морето и съпътстван от виртуозните изпълнения на група „Леко”. След това гостите, които желаят, ще могат да поставят своя подпис в специална книга за съпричастност към екологичното състояние на Черно море и неговото бъдеще.

     На мероприятията ще присъстват кметът на община Бургас Димитър Николов, заместник – кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева, кметове на българските черноморски общини. Поканени са консулите на Република Румъния, Турция, Беларус, Грузия, Украйна и Русия, общински съветници, НПО и организации, свързани с екологията и морето.

     Празничните събития, посветени на Деня на Черно море ще завършат с церемония по награждаване на III – я Национален детски конкурс за фотография и рисунка „Морето не е само за една ваканция” в зала „Компас” на хотел „България” от 18.00 часа.

     Международният ден на Черно море 31 октомври 2008 г. отбелязва 12 – годишнината от подписването през 1996 г. на т. нар. „Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море”. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. 
 
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |