В новините
 
30.10.2008 15:10   Новината е видяна 3882 пъти
Ръст от 25% за деветмесечието отбеляза ДЕВИН АД

Девин АД - водещата компания на пазара на бутилирани води в България, отбеляза ръст от 25% на приходите си от продажби за деветмесечието в сравнение със същия период година по-рано, надхвърляйки оборот от 53 млн. лева. Показателят Печалба Преди Лихви Данъци и Амортизации (EBITDA) на компанията възлиза на 12% от приходите.

Девин АД успешно приключи инвестиционната си програма за тази година, както и работата по реализация на стратегическите си проекти. Напълно обновените производствени мощности на завода в гр. Девин, достигат оптималните си режими на работа.  Интензивната работа по навлизане на Румънския пазар продължава, като продуктите на компанията вече се предлагат в повечето водещи вериги супермаркети и бензиностанции. Лансирания в категорията овкусени води, нов продукт с марка DEVIN Fresh, се приема много добре от потребителите и се радва на все по-широка популярност.  

Обособеният по-рано през годината бизнес за доставка на вода за офиси в 19-литрови бутилки нараства значително с 25% спрямо 11% ръст за пазара по данни на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).

“В периода от началото на година успешно реализирахме много амбициозна инвестиционна политика. Повечето проекти вече дават добри резултати и очакваме в края на годината да постигнем планираните приходи и рентабилност.  Смятаме че сме в добра позиция да продължим да се развиваме дори и при по-бавно растящ пазар” заяви Цветан Лъжански – Главен изпълнителен директор на Девин.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |