В новините
 
05.11.2008 17:10   Новината е видяна 3922 пъти
Марта Вачкова прави дискусионно студио на „Животът на другите”

Всеки четвъртък след поредния епизод на новия социален експеримент по БНТ1, Марта и нейните гостенки ще разискват любопитни теми, злободневни проблеми и конфликти, поставени на фокус в реалити поредицата.

Гости в студиото на популярната актриса утре, 6 ноември, ще бъдат: културологът доц. д-р Мирослава Кортенска, журналистката Илиана Беновска, първата водеща в ефира на БНТ1 от ромски произход – Виолета Драганова, говорителката на „Евророма” – Полина Тодорова и социоложката - Илона Томова. Темата на предаването ще следва посоката, набелязана в епизода с Мария Силвестър – ромите и техния бит. Как живеят ромите у нас, какви са къщите и хигиената им, как възпитават децата си, с какво се хранят и какво работят; защо танцуват и пеят дори и в най-тежки моменти, а ние българите сме постоянно угрижени и недоволни; могат ли да живеят заедно българи и роми... На тези и други въпроси ще направят опит да отговорят участничките в дискусионното студио на „Жените” утре точно в 11:00 по БНТ1.

Петият епизод на „Животът на другите”, в който бившата манекенка и тв водеща Мария Силвестър отива да живее в квартал „Факултета”, ще нажижи обстановката в студиото на Марта Вачкова и ще провокира остри спорове. „Българите сме мръсна и необразована нация и не можем да очакваме циганите да не са такива”, заявява журналистката Илиана Беновска по повод хигиената в ромските семейства. Жените, гости в утрешното издание на едноименното предаване, единодушно ще се съгласят, че лошата хигиена не е въпрос на етнос, а на недоимък и оскотяване в резултат на „нямане”.

„Има роми, които избират да живеят в мизерия и не се опитват да променят живота си”,  констатира за своя етнос младата журналистка и писателка Вили Драганова. Във връзка с темата за раждаемостта при ромите и българите социологът Илона Томова с болка ще сподели, че „ние българите се самоубиваме като етническа общност”. А в края на предаването културологът Мирослава Кортенска ще обобщи: „Всички сме едно голямо гето”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |