В новините
 
06.11.2008 16:30   Новината е видяна 4675 пъти
Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца

На 6 ноември 2008 г. от 09.45 ч. в Кино Арена Младост над 450 деца на възраст 9 – 12 години от столични държавни, частни и специализирани училища за деца с увреждания ще вземат участие в традиционния “Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” - инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България /Европейското сдружение на Професионалните готвачи/.

Празникът ще бъде открит от г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на Европейската Комисия у нас. Специални гости на събитието ще бъдат Посланиците на Франция Н.Пр. Етиен дьо Понсен и Унгария Н.Пр. Юдит Ланг, както и кмета на София г-н Бойко Борисов. Заедно с децата те ще приготвят традиционна „Шопска салата”.

„Шопската салата” е част от здравословното меню, което децата ще приготвят сами по време на празника под ръководството на първокласни Шеф-готвачи от Евро-Ток България. Чрез средствата на шоу-готвенето и играта децата ще получат от тях уникални уроци по балансирано и здравословно хранене.

Инициативата „Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” се организира за втора поредна година и има за цел да предизвика интереса на българските деца към балансирано и здравословно хранене. Събитието е под патронажа на Представителството на Европейската комисия в България.

Проявата е организирана с генералната подкрепа на компаниите: “Крафт Фуудс България” с марките си “Milka” и “Milkinis”,   “Coca-Cola” с “Капи Джуниър” и “Банкя”, “Данон Сердика”  с “Данон Баланс”, Корона” и “Данонино”, “Нестле България” с “Нескуик Дуо” и “Житен Дар”. Александра Груп, като любезен домакин на събитието.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |