В новините
 
19.08.2004 15:25   Новината е видяна 3763 пъти
Изложба на Юлия Хюртер в Галерия Богориди
из творчествотоСнощи в галерия "Богориди" се откри изложба на немската художничка Юлия Хюртер. Тя гостува в Бургас по лична покана на бургаските художници Нели и Георги Диневи. Първата изложба на Юлия е била през 1996 г в галерия "КА".

Симпатичната германка се е запознала с Нели и Жоро Диневи през 1995 г на пленер в Турция. Независимо от разликата в стиловете на Георги Динев и Юлия Хюртер по време на този пленер двамата са рисували общо платно, което е било продадено за 1000 ДМ. Следва гостуване и изложба на бургаските художници в Германия.

Нели Динева разказва плановете сиВ първия момент стилът на г-жа Хюнтер изненадва онези, които са запознати с деликатния рисунък на Нели и Георги Диневи, но след известен престой пред платната на художничката усещането е за това, че тя би била великолепен web дизайнер. Авангардно съчетаване на цветове, частични форми и очакване за разказ. Едва ли е случаен фактът, че на откриването присъстваха много млади хора. Удовлетворение от това изрази самата художничка, която явно се е насочила точно към тази публика.

Интересни са цените на картините на Юлия - между 50 и 500 EURO, най-често около 150 EURO. На нашия въпрос дали това е цената, на която ги продава в дру страни дамата отговори: "Сега сме в България и ми казаха, че тук хората са много бедни". георги Динев и Юлия ХюртерКато човек, израсъл в бившата Източна Германия, сега живее в Берлин, Юлия разказа, че и германците изживяват тежък момент, но за разлика от българите - не мълчат, а изказват явно недоволството си. Изложбата на Юлия продължава до 02 септември.

Откриването на изложбата съвпадна като дата с рождения ден на Жоро Динев. Той заминава за пленер "Странджанска палитра" в Малко Търново. На Нели и предстои самостоятелна изложба през м.март.

Желаем успех и на двамата.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |