В новините
 
17.11.2008 16:30   Новината е видяна 4340 пъти
Ръководството на "Черноморец Бургас": Наказанието на Иван Цветанов е поредно доказателство за тенденциозното отношение на БФС към Черноморец Бургас

Наказанието на Иван Цветанов е поредно доказателство за тенденциозното отношение на БФС към ПСФК „Черноморец Бургас”
 
Спортно-техническото ръководство на ПСФК „Черноморец Бургас” за пореден път изразява несъгласието си от решенията на дисциплинарната комисия към БФС, показващи различен критерий, толериране на едни отбори и лица, за сметка на други. В конкретния случай, последните актове на тази комисия, засягащи „Черноморец Бургас” отново показват, че безпристрастността е понятие чуждо за  хората, които са оторизирани да вземат решения във футбола ни.

Ето само малка част от нашите аргументи, които доказват правотата на думите ни:

1. Преди близо месец по време на срещата между отборите на „Черноморец Бургас” и „Сливен” без дори да има реплика към главния съдия, старши треньорът Димитър Димитров бе наказан да не води отбора от резервната скамейка за три мача. Подадена е жалба до апелативната комисия, в която бе представен и видеоматериал от камерите на Ринг ТВ, където резервният съдия на срещата Пламен Хаджийски отрича да е имало реплики към главния от страна на Димитров, когато той е отстранен от скамейката. Документът обаче, подкрепен от неоспорими доказателства по казуса, дори не е погледнат от хората, които трябва да се произнесат по жалбата подадена от отбора.

Дисциплинарната комисия наложи и крайно неадекватна глоба на треньора, затова, че в държава като България, където уж има свобода на словото, е дал изявление по медия, което се третира като „обида”. Странен критерий на фона на онова, което се случва след почти всеки мач в страната, странен и на фона на поредицата много по-остри изказвания, от различни среди във футболната ни действителност, които обаче по една или друга причина остават незабелязани и не правят впечатление на никого.

Само припомняме, че в последните кръгове нахлуване на терена и опит за физическа саморазправа със съдиите на треньор от елитната ни група бе „оценен” като невинно нарушение с наказание от 1 мач.

2. В двубоя от предпоследния кръг за първенството на „А” група, футболистът на „Черноморец Бургас” Ванчо Траянов бе наказан да не играе в три мача за „бутане” на противников състезател. Преди това обаче реферът не видя очевадни удари с лакът на „потърпевшия” Галин Иванов срещу Траянов, които в нормалните първенства се наказват задължително с „жълт”, а в много случаи и с директен „червен” картон. След двубоя Траянов бе със силен кръвоизлив на лявото око, който и в момента ясно личи, но това не бе отчетено отново от хората в „черно”, които трябва да въздават правосъдие на терена, въпреки че старши треньорът Димитър Димитров заведе Траянов до съдийската стая и всички се убедиха в сериозния удар в лицето на състезателя ни.

Ние не оправдаваме постъпката на нашия футболист и той вече си понесе наказанието по вътрешноклубния правилник, но не можем да бъдем безразлични към явната несправедливост и суровостта на санкцията, която му наложи ДК на БФС.

За същото нарушение ДК взе коренно различно решение за футболиста на Сливен Костадин Янев, който получи „червен” картон на мача с „Локомотив” София като го наказа с лишаване от състезателни права за 1 среща.

3. Последният случай с наказанието на Иван Цветанов след мача за Купата с „Родопа” в Смолян е поредното доказателство за това как се взимат решения от конкретната комисия. Без да е бил поне веднъж предупреден от главен, страничен или четвърти съдия по време на въпросния двубой, Цветанов е наказан да не изпълнява функции от името на отбора за три срещи. По време на мача наистина треньорът на няколко пъти изрази несъгласие с отсъжданията на рефера Александър Костадинов, но това по никакъв начин не може да се третира като „обида” както е отбелязано в решението взето от ДК. И на двубоя с „Беласица” в Петрич няколко седмици по-рано, реферът предизвика недоволство сред спортно-техническия щаб на „Черноморец Бургас” със своите отсъждания, а сега тенденцията в това отношение се запазва. 

Не е ли редно преди да се вземе решение за такова сурово наказание, някой от длъжностните лица да предупреди или направи забележка треньорите по време на мача. Най-лесно е след това, когато всичко приключи, да се напишат неистини на базата, на които се налага неадекватно и тенденциозно наказание. Примерите и в това отношение за изключително много, но като че ли на никого вече не правят впечатление. И нещата си продължават по същия начин. За реплики към арбитрите и несъгласие с техни решения, наказанията са обикновено от 1 среща, но явно не и ако се отнасят за хора от скамейката на „Черноморец Бургас”.

След казаното дотук ние хората от спортно-техническия щаб на „Черноморец Бургас” отправяме апел към Вас, свободните българските медии, спортните журналисти които пишете, говорите и показвате спортни събития, които се борите за изкореняването на уродливите явления във футбола ни, да ни подкрепите в нашата непримиримост към несправедливостите, които са налице в този най-популярен спорт. Ние заставаме изцяло зад нашия колега Иван Цветанов, който е несправедливо и тенденциозно наказан от ДК на БФС.

Макар и съвсем плахо, очакваме че във времето до Конгреса на БФС и особено след неговото провеждане, ще бъдат направени поне няколко малки стъпки в посока приближаването на нашия футболен шампионат към тези в нормалните европейски първенства по отношение на администрирането и създаването на еднакви условия за всички отбори. 

Искрено се надяваме на подкрепата на Вас - хората на свободното слово, които заставате на позицията на „Честната игра”, както на терена, така и извън него. 
 
Спортно-техническо ръководство на ПСФК „Черноморец Бургас” АД





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |