В новините
 
17.11.2008 17:05   Новината е видяна 4022 пъти
GLOBUL дари 50 000 лв. за обогатяване фондовете на Националното читалище на слепите "Луи Брайл"

За трета поредна година GLOBUL подпомогна за обогатяването на фондовете на Национално читалище на слепите (НЧС) „Луи Брайл”, на филиалните брайлови библиотеки и на библиотеките на училищата за деца с нарушено зрение. До момента даренията, които са направени са в размер от 50 000 лв. С досега дарените средства са изработени 30 книги на брайлов шрифт, с които са попълнени фондовете на централната и филиалните библиотеки, включително и в двете училища за деца с нарушено зрение. До момента са издадени и седем броя на списание "Вестител" в електронен, брайлов и аудио формат.

"От името на настоятелството на читалище „Луй Брайл” изразявам своята благодарност към GLOBUL за дарението по повод нашия 80-годишен юбилей. Вярвам, че успешното сътрудничество, което сме имали до момента ще продължи и в бъдеще”, пише в писмото си до GLOBUL Спас Карафезов, председател на Настоятелството на национално читалище "Луи Брайл".

В България брайлова литература издават две обществени организации - НЧС “Луи Брайл” и Съюз на слепите в България (ССБ). Брайловите книги са с едностранен печат и излизат в изключително ограничени тиражи поради скъпата техника на производство. Брайловата печатница към ССБ отпечатва учебниците за двете училища за деца с нарушено зрение в страната, както и списания на брайл. Списание „Вестител” излиза от 2000 г. като научно-популярно издание на НЧС “Луи Брайл”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |