В новините
 
15.11.2008 17:36   Новината е видяна 4207 пъти
Министър Василев изнесе „урок по родолюбие” на варненски ученици

„В живота си съм имал около 20 постоянни адреса в 14 града в 6 държави на 3 континента. Това ми даде безценен културен опит, но винаги през тези години с носталгия съм мислил за България. Съветът ми към Вас е непрекъснато да търсите нови хоризонти, да пътувате много. Но където и да решите да продължите образованието си, България да остане мястото, където да намерите своето професионално развитие, да откриете любовта, да създадете семейство.”

С това се обърна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев към учениците от 11 и 12 клас на Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” във Варна по време на открития урок по родолюбие. Урокът е част от кампанията на Националния инициативен комитет за отбелязване на 100-годишнината от Независимостта на България. Министър Василев е един от 100-те изявени българи, поканени да се включат в кампанията.
Министър Василев посъветва младите варненци да учат чужди езици, защото тези познания са ключови за бъдещото им кариерно развитие. Той цитира една унгарска поговорка, според която човек е толкова пъти човек, колкото езици владее.

По време на дискусията Николай Василев и учениците от НГХНИ обсъдиха ролята на доброто образование за успешното кариерно развитие на младите хора и особеностите на пазара на труда у нас. Като положителна тенденция министър Василев очерта наблюдаващото се намаляване на средната възраст сред ръководните кадри в частния сектор и в администрацията.

Източник: Министерство на държавната администация и административната реформа





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |