В новините
 
18.11.2008 17:05   Новината е видяна 3479 пъти
Представят българското издание на на книгата на хърватския автор Иван Хоич

На 17 ноември 2008 г. в сградата на МВнР се състоя представяне на българското издание на книгата на хърватския автор Иван Хоич “Княжество България”, датираща от 1900 г. Издаването на книгата на български език е хърватска инициатива, посветена на членството на Република България в ЕС. Премиерата на книгата бе организирана съвместно от Дипломатическия институт и посолството на Република Хърватия у нас.

По повод излизането на книгата на български език заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин произнесе слово, в което потърси логичната нишка, свързваща историята с днешния ден, а именно - традицията в културните връзки между българския и хърватския народ. Най-хубавото, според министър Калфин, е, че нишката на добронамереност и взаимност не е прекъсвана столетия наред, жива е и днес, и намира проявление в сътрудничеството във всички области  на политическия и обществен живот между Република България и Република Хърватия.

Министър Калфин благодари за инициативата на посолството на Р Хърватия у нас и на Министерството на културата в Загреб, което финансира проекта, както и на Румяна Божилова, ст.н.с. в Института по история към БАН и доктор на историческите науки, за усърдието и отличния професионален превод. Преди премиерата на книгата министър Калфин прие прощално посланик Вуков Цолич и му благодари за отличната съвместна работа, която ни позволява съвместно да се радваме на успехите на Хърватия в Евроатлантическата и европейската интеграция.

Източник: Министерство на външните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |