В новините
 
18.11.2008 17:15   Новината е видяна 4923 пъти
Емилия Масларова и посланик Иван Христов откриха трудово-информационна борса в Мадрид

На 15 ноември 2008 г. в Мадрид министърът на труда  и социалната политика Емилия Масларова и българският посланик в Мадрид Иван Христов дадоха старт на първата трудово-информационна борса  за българи в чужбина. Тя се състоя в салоните на културния център Буенависта и предизвика голям интерес сред българската общност в Испания. Тя е най–многобройната наша емигрантска общност в Европа, която изпитва сериозни трудности следствие на международната икономическа криза, засегнала в голяма степен Испания и най-вече развитието на строителния й сектор.

В словото си посланик Иван Христов изрази задоволство от системната подкрепа на правителството на Испания и специално на Автономна област Мадрид за икономическата и социална интеграция на българите. Посланикът отбеляза, че много успешен пример за това е функционирането на Испанско-българския център в Мадрид, открит на 9 май 2007 г.

Над 300 български граждани и техни сдружения и асоциации в Испания имаха възможността да зададат конкретни въпроси  и да получат съответната информация от представителите на МТСП, Агенцията по заетост, НОИ, ДАБЧ, както и от десетте български фирми-работодатели, сред които „Кока Кола ХБК България”, „Адеко България” АД, „Джоб сити” ЕООД, Главбулгарстрой АД и др. От испанска страна взе участие фирмата FCC, изпълнител на проекта за “Дунав мост II”.
Борсата бе организирана от Службата за трудови и социални  въпроси при посолството на Република България в Мадрид.

Източник: Министерство на външните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |