В новините
 
16.11.2008 22:07   Новината е видяна 5349 пъти
Информационен бюлетин на МВР

Бургас. Вчера около 14 часа в Първо Районно управление на МВР - Бургас бил получен сигнал, че на ул.”Гладстон” №107 пред един от входовете, двама мъже спрели възрастно бургаско семейство /83 годишни/, заблудили ги, че са представители на известна игра, излъчвана по телевизията. Според думите им, възрастната двойка имала уникален шанс да удвои парите си, като им предостави възможно най-голямата сума. Пенсионерите усетили измамата и се уговорили с непознатите да се видят малко по-късно за да им предадат парите. Сигнализирали полицията и в резултат на заградителните действия в района, в момент на предаване на 240 лева са задържани известните на полицията И.М./28г./ и В.М./27 г./ и двамата от Бургас. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.

Стара Загора. На 11 юли в Стара Загора за времето от 10.00 до 23.45 ч. неизвестен извършител чрез взломяване на секретен патрон на  входна врата, проникнал в частен дом на ул. “Боруйград” и извършил кражба на  170 евро и неустановено количество златни накити. За времето от 13 до 17 август в Стара Загора неизвестен, след като взломил секретния патрон на входната врата, проникнал в частен дом в кв.”Три чучура” и извършил кражба на златни накити. На 17 август в РУ – Стара Загора са получени съобщения, за извършени взломни кражби на 100 лв. от друг частен дом в  кв.”Три чучура” и на златни накити и 700 лв. от апартамент на ул. “В.Левски”. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че кражбите са извършени от 27-годишния А.Б. от София. Същият е задържан на 23.10.2008 г. за други домови кражби, извършени в съучастие със съгражданина му Б.Л./35г./. По отношение на А.Б. е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража” в Областно звено “Изпълнение на наказанията”  – сектор “Арести”. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицето на територията обслужвана от РУ на МВР – Стара Загора продължава.
Снощи около 18.30 часа в РУ - Стара Загора бил получен сигнал, че  че при възникнал скандал в кв.“Лозенец”, един от участниците в конфликта - 45-годишният И.Х. от Стара Загора създава предпоставки за пътнотранспортно произшествие и застрашава живота и здравето на минувачите с управлявания от него лек автомобил “БМВ”. Изпратеният на място полицейски екип се опитал да го спре, но И.Х. не изпълнил отдаденото му полицейско разпореждане и това довело до необходимостта да бъде преследван от кв."Трите чучура", покрай магазин "Билла" до източния край на с. Богомилово. По време на преследването, патрулните автомобили били с включени светлинни и звукови сигнали и многократно се изравнявали с автомобила на нарушителя, като му подавали сигнал със стоп палка, на който същият не се подчинил. Нарушителят преминал на червен сигнал през три светофарни уредби и създал множество предпоставки за пътнотранспортни произшествия, като особено критично било преминаването му пред автобус от градския транспорт на светофара в кв.“Железник”. При залавянето му на входа на с.Богомилово, оказал яростна съпротива на служители на РУ – отправил им множество обиди, отказал да се подчини на отдаденото разпореждане да слезе от автомобила и направил опит да нанесе удар на единия от полицаите. Отведен е в РУ на МВР във видимо нетрезво състояние. По случая е образувано бързо производство.

Плевен. Мащабна акция за противодействие и разкриване на грабежи бе проведена в Плевен. В хода на проверките са задържани седем извършители на противообществени прояви и престъпления. За часове оперативните служители са задържали трима млади мъже -17 и 20 годишни от Плевен и 22 годишен от село Буковлък, извършили серия нападения на жени и деца.  Към престъпната им дейност са съпричастни и други извършители. Полицията е намерила и част от вещите, които са отнемани с физическа сила и заплахи с оръжия. За времето от 18 часа на 14 ноември до 6 часа на 15 ноември служители от Първо Районно управление проверили седем училищни района и 18 питейни заведения. С полицейски заповеди са проверени 18 лица с богати криминални досиета, проверени били девет автомобила. Съставен е един акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Образувано е досъдебно производство и едно незабавно производство. Работата по останалите случаи продължава. Уведомена е Плевенската прокуратура.

Пазарджик. Септемврийски криминалисти задържаха син извършил кражба от жилището на баща си. Вчера в дежурната част на РУ-Септември постъпил сигнал от 46-годишен мъж, че от дома му е извършена кражба. Неизвестен извършител проникнал през незаключена врата на къщата и отмъкнал около 800 грама златни накити. Със случая веднага се заели криминалисти и експерти от районното управление. “По горещи следи” органите на реда разкрили извършителя на кражбата, който за учудване на тъжителя се оказал неговият син В.А./28г./, живеещ също в Септември. Накитите са открити и иззети, а по случая е образувано бързо полицейско производство.
 
Благоевград. Петрички полицаи задържаха двама мъже, извършили грабеж над гръцки  гражданин. На 4 октомври в районното управление гръцки гражданин сигнализирал, че в района на кооперативния пазар в Петрич, двама непознати след употреба на сила му отнесли златен ланец. Образувано е полицейско дознание. При проведените оперативно-издирвателни действия полицаите установили и на 14 ноември задържали извършителите – С.Д./18г./ и М.Д./27г./ от Петрич. Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работа по случая продължава.
14-годишно момче от с.Баня пострада при токов удар. На 15 ноември в РУ-Разлог бил получен сигнал от ЦСМП - Разлог за пострадало момче с изгаряния. Незабавно на мястото бил изпратен полицейски екип, който установил, че 14-годишно момче от с. Баня, заедно със свои приятел се качили на метален трансформатор, в резултат на получена електрическа волтова дъга, младежът получил изгаряния по ръцете и гърба. След оказана първа помощ в Разлог, той бил транспортиран в ИСМП “Пирогов”. Настанен е в реанимация с временна опасност за живота. В РУ-Разлог е образувано полицейско дознание.

Пловдив. Полицаи от Шесто РУ задържали трима мъже, заподозрени в разпространение и употреба на наркотици. На 14 ноември около 23 часа на ул.”Ландос” автопатрул заловил К.С./25г./  с 1,1361 грама хероин. Вчера около 1 часа след полунощ на ул.”Джебел” служителите задържали К.Ф. /25г./ с 0,1107 грама хероин. Половин час след това на същия адрес полицаите установили, че  двамата получили наркотичното вещество от 49-годишния З.Ф., у когото били открити още 0,1489 грама хероин. Материалите по случаите ще бъдат докладвани в Окръжна прокуратура Пловдив.

Нарушения на ЗДвП. Шумен. На 15 ноември около 20 часа в село Радко Димитриево бил спрян за проверка лек автомобил “Опел”, управляван П.И./37г./. Полицаите установили, че мъжът карал колата с 2.04 промила алкохол в кръвта. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. 37-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Пазарджик. Петима са пияните шофьори влезли в полезрението на пътните полицаи от областта. В петък около 23 часа автопатрул на РУ -Пещера спрял за проверка “Фиат”, управляван от В.Ш./29г./ от Пещера. При последвалия алкотест “дрегер”-ът отчел 1.63 промила. Абсолютно аналогични са и случаите със С.Я./59г./ и К.К./30г./, и двамата от Пазарджик. Те били зад волана на возилата си съответно с 1.39 и 2.13 промила концентрация на алкохол. Тази нощ по време на специализирана полицейска операция, провеждана на територията на РУ -Велинград полицейски екипи спрели за проверка В.В./27г./ от Велинград и Й.Р./29г./ от Костандово. И двамата шофирали автомобилите си съответно с 1.26 и 1.63 промила алкохолна концентрация. Срещу петимата мъже са образувани две незабавни и три бързи полицейски производства.
Благоевград. Шофьор с 2.80 промила алкохол задържаха полицаи от гр.Г.Делчев. На 15 ноември около 22 часа на улица в с.Слащен бил спрян за проверка лек автомобил “Рено 19”, управляван от А.А./23г./ от с.Туховища. Дрегерът отчел 2.80 промила алкохол. На водача е взета кръвна проба за медицинско изследване и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Стара Загора. На 14 ноември в 20 часа бул."Ген.Столетов" полицейски екип на РУ  заловил Д.Г./39г./ от Стара Загора да управлява лек автомобил “Фиат Дукато”, след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2.91 промила. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343б от НК.
 
Тежки катастрофи. Добрич. Снощи, около 21 часа, по пътя с.Житница – с.Черна, община Добричка, лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 53 – годишен  водач от гр. Девня, напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. Водачът на автомобила бил транспортиран до ЦСМП – гр.Добрич, където по – късно починал.  Местопроизшествието е посетено от дежурно – следствена оперативна група. Образувано е досъдебно производство. 
Сливен. Около 23.30 часа на 15 ноември, лек автомобил “Форд Фиеста”, управляван от 20-годишен мъж, движейки се по пътя между селата Гавраилово и Чинтулово, напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се блъснал в крайпътно дърво. Вследствие на удара на място починал 21-годишен младеж, возещ се в колата. Водачът бил откаран в  МБАЛ – Сливен с фрактура на челюстта и множество наранявания по тялото, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Източник: Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |