В новините
 
17.11.2008 21:15   Новината е видяна 4449 пъти
Министър Орешарски: Качественият независим финансов одит допринася за нормалното функциониране на икономиката

Министър Орешарски поздрави участниците и гостите на провеждащия се днес и утре  VI конгрес на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). Професионалният форум е под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски и е на тема „Публичен надзор и публичен интерес".

Приветствам вашата амбиция и интерес на този конгрес да бъдат обсъдени промените в организацията и осъществяването на независимия финансов одит и основно - изграждането на системата за публичен надзор върху регистрираните одитори, каза в обръщението си към участниците министърът на финансите. Промените, свързани с тази система, имат за цел да предоставят допълнителни гаранции за качеството на дейността на регистрираните одитори. Доброто качество на независимия финансов одит допринася за цялостното нормално функциониране на икономиката, заяви Пламен Орешарски и добави, че в този контекст беше създадена и Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори  - една добра практика възприета от нашите европейски партньори. Създаването на подобни независими надзорни структури ще помогне за провеждането на политика, чрез която публичните власти да бъдат ангажирани в по-голяма степен по отношение качеството на независимия финансов одит, с оглед неговата роля за финансовата стабилност, прозрачност и за предотвратяване на кризи, каза още министърът на финансите.

Източник: Министерство на финансите





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |