В новините
 
18.11.2008 18:02   Новината е видяна 3920 пъти
ЕК очаква да види резултати за напредъка на България

В следващите 4-5 месеца Европейската Комисия се надява да види реалните резултати от предприетите в сектора на правосъдието и вътрешния ред реформи. Джонатан Фол – директор на Дирекция “Правосъдие, свобода и сигурност” на ЕК, който е на работно посещение в България, уточни че под резултати в Брюксел разбират осъдителни присъди. “Няма перфектни закони и структури, резултатите са онова, което показва дали нещата се променят” – каза Джонатан Фол.
Неговата визита е по покана на МВР и има за цел да подготви предстоящото посещение на еврокомисаря Жак Баро в България през януари следващата година.
Министър Михаил Миков запозна гостите с постигнатото в МВР за последните шест месеца като акцентира върху изграждането на капацитета на полицейското разследване, вътрешната сигурност и изпълнението на критериите по Шенген. Специално място в разговорите беше отделено на взаимодействието с прокуратурата, съда, Висшия съдебен съвет и ДАНС.
Джонатан Фол прояви интерес към законовия ред за използването на специални разузнавателни средства и промените в НПК.
“Убедени сме, че сегашният правителствен екип на България е напълно отдаден на работата за отстраняване на проблемите, посочени в последния доклад на ЕК” – каза г-н Фол и изрази надежда, че тази смущаваща и за Брюксел, и за София ситуация на специален механизъм за наблюдение скоро ще бъде преодоляна. “Ние се отнасяме положително към механизма за верификацията и партньорство – каза в отговор министър Михаил Миков, защото това е полезно преди всичко за България и нейните граждани”.

Източник: Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |