В новините
 
19.11.2008 17:20   Новината е видяна 4156 пъти
10-годишни бургазлийчета са страстни пушачи

10-12-годишни деца от Бургас са активни пушачи. Това каза Митко Доков, председател на Областния ромски съюз в Бургас. Неправителствената организация е направила проучването не само сред роми, но и сред българчета по случай Международния ден за борба с тютюнопушенето - 20 ноември.
По-пристрастени са момичетата, отколкото момчетата. 7,5 процента пък са пропушили преди да навършат 7 години.
Във връзка с Деня без цигари в детските градини в морския град ще бъдат проведени занимания под мотото „Обещай ми дом без цигарен дим!”. Целта е малчуганите да се запознаят с риска от тютюнопушене.

Децата ще рисуват на 20 ноември в 20 пилотни детски градини в комплексите на  Бургас, община Сунгурларе, община Карнобат и община Приморско. Те ще участват в дидактични игри, а книжката, която ще нарисуват, ще подарят на своите родители, като послание към тях да не пушат.
Сред учениците от 5 - 8 клас РИОКОЗ съвместно с БМЧК и сдружение “Равновесие” се проведе конкурс за най-добро лого на тема „Младите хора свободни от тютюнев дим”. В конкурса взеха участие ученици на възраст 11-15 години от Бургаски регион.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |