В новините
 
25.11.2008 16:55   Новината е видяна 5476 пъти
Хора с увреждания проверяват достъпността на Община Бургас

Хора с увреждания започнаха проверка на достъпността до основната сграда на Община Бургас. Одитът се извършва от фондация „Достоен живот”. Използва се методика, която се прилага в САЩ и е съобразена с изискванията на родната Наредба № 6 за достъпност в урбанизираните територии.
Одитът ще продължи няколко дни. Проверяват се повечето помещения в Общината, включително кабинетите на кмета Димитър Николов и зам.-кмета д-р Лорис Мануелян, Заседателната зала, входове, стълбища, тоалетни.

В проверката пряко участва общинският служител Красимир Червенков - младши експерт в отдел „Социални дейности и трудова заетост”. Самият той е със зрително увреждане, а щатът за длъжността му бе разкрит по идея на кмета Николов. Кандидатурата му бе предложена от организациите на и за хора с увреждания в Бургас.
Основната сграда на Община Бургас се оценява по два главни критерия - удобство на маршрута от най-близката спирка на градския транспорт до нея, достъпност до вътрешните помещения.

От тази година в сградата на Община Бургас заработи специален подемен елеватор за инвалидни колички и хора с физически увреждания. Още в края на 2007 г. бе изградена рампа с парапет за достъп откъм центъра за административно обслужване. В момента тече процедура за изграждане на рампа за достъпност при административната сграда на ул. „Шейново” 24. Общинска администрация оказва пълно съдействие на одиторите.

Резултатите от проверката, оформени в доклад, ще са готови към края на седмицата. Внимание ще бъде обърнато на всяко предложение за подобряване на достъпността до основната сграда на Община Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |