В новините
 
25.11.2008 21:31   Новината е видяна 5325 пъти
Наше момиче със сребро от Европейското по Карате Киокушин

Осем медала общо спечелиха българските бойци, които участваха в Европейското първенство по карате киокушин във Варна, което се проведе през почивните дни. Сред националите, които мериха сили с най- добрите каратисти от 17 европейски държави бяха възпитаниците на карате клуб «Буши до» с.Чeрноморец Александра Маринова и Деян Братков.

Александра Маринова /над 55кг./ спечели второ място в надпреварата при подрастващите. Жребият на съдиите и добрият й шанс я пратиха директно на полуфиналите, където срещна в първия двубой най- силната в групата- украинската каратистка Катерина Панкова. Тоталното превъзходство на Александра през цялото време психологически срази по- силната от нея в категорията украинка. По- добрата се оказа Маринова, която не само спечели съдийското решение, но и овациите на публиката, която оцени динамичната и красива игра на 15 годишната състезателка от Черноморец. На финала Александра Маринова срещна полската състезателка доминика Лисиевич, която беше под класата й. Таранът на Александра изнерви и постави в отбранително положение полякинята още в началото на двубоя. За всички в залата изхода от срещата беше ясен, докато изненадващо съдийско решение обърна резултата. За зрителите остана впечетлението, че международното съдийство беше по- щедро към полската състезателка. В края на срещата съдиите присъдиха победа за полякинята, но публиката аплодира дълго нашето момиче, което мъжки отстоява позицията си на най- добрата в категорията си. Сребърният медал на Александра Маринова от Европейското първенство във Варна е само част от богата колекция медали на това крехко момиче. Националката от Черноморец има зад гърба си безспорни победи и първи места за тази година- първо място на турнира в Лос Анжелис, първо място на Световното първенство в Япония, безспорна шампионка в републиканските състезания във варна и Габрово.

Не така добре се разви играта за Деян Братков, който няма конкуренция в своята категория в България. 15 –годишният състезател срещна по- големият от него с три години и видимо по- едър и в по- добра форма полски каратист Матеуш Трепчио.Невероятно бързият и атрактивен Деян Братков срещна смазващото показно превъзходство на Алехандро Наваро, което психически подтисна нашият национал. Не без щедростта на арбитрите полякът  прегази противниците си и стана шампион. Изненадващата загуба на Братков накара треньорите му да направят анализ на ситуацията още на място и да набележат серия от мерки, с които той да повиши теглото си и да укрепи устойчивостта си при среща с по- едър от него противник.

Данаила Чернева се класира на второ място в абсолютна категория при жените, като победи категорично Доброслава Харбрашка от Полша. По-малкото строшени дъски лишиха Данаила Чернева от титлата в тази категория. Тестът по тамишивари /чупене на дъски/ се оказа щастлив на полякинята Агнешка Сипиен, която беше надиграна от българката, но съдиите видяха 2 пъти хикиваки (равенство). За Данаила остава обаче призът за висок боен дух в дамската надпревара.
Единствен наш шампион стана варненецът Невилин Атанасов в кат. до 75 кг при юношите.

Петър Мартинов е бронзов в абсолютна категория и в тамишиварито. Поради по-високото си лично тегло Петър Мартинов отпадна на полуфинал в абсолютна категория . Щастливият победител след продължение е Алехандро Наваро (Испания), който получаваше само "подаръци" от арбитрите. Зрителите бурно освиркаха съдийското решение, защото Петьо стоеше видимо подобре на татамито, а има и повече счупени дъски - 21. Това не е изненада, защото той е шампион на Европа в тази дисциплина.

При подрастващите имаме 3 сребърни медала - Крум Крумов (65 кг), Станислава Бойчева (55) и Александра Маринова (над 55 кг) и 2 бронза - Николай Йоргов (75 кг) и Митко Миневски (над 75 кг).
Над десет часа продължиха битките в Двореца на културата и спорта във Варна пред многобройната публика. Седемнайсет държави от Европа участваха с най-добрите си бойци на трите изградени татамити /специални рингове за боеве/. След срещата си с председателя на ДАМС Весела Лечева, председателя на Европейската карате киокушин организация е убеден, че киокушина ще се развива с още по бързи темпове у нас и България ще заеме заслуженото си място сред лидерите в Европа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |