В новините
 
27.11.2008 16:41   Новината е видяна 4263 пъти
Нов български филм с премиера и в Бургас

На 29 ноември /събота/ от 19.00 часа в кино „Тракия” за първи път в Бургас ще бъде излъчен новият български филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Цената на билетите за премиерата е 6 лв.
Филмът завоюва наградата на публиката на ХІІ-тото издание на София Филм Фест, нареди се сред първите пет филма в класацията на зрителите на фестивала в Карлови Вари, Чехия и участва на редица други конкурси от най-високо европейско ниво.

Филмът е копродукция на четири страни - България /Стефан Китанов/, Германия, Унгария и Словения и е на режисьора Стефан Командарев, за когото това е втори пълнометражен филм.
Сценарият за филма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” е правен по едноименния роман на Илия Троянов, издаден в Германия и превеждан на български през 1997 и 2008 г. Оформен като сценарий е от Стефан Командарев, Душан Милич и Юрий Дачев, с помощта на автора на книгата. Автор на саундтрака към филма е Стефан Вълдобрев. Оператор - Емил Христов.

На всичките въпроси на журналистите, свързани с филма, ще отговарят двамата Стефановци - Китанов и Вълдобрев. В събота от 18.00 часа двамата ще цъкат табла във фоайето на кино „Тракия”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |