В новините
 
29.11.2008 06:30   Новината е видяна 5081 пъти
Димитър Николов се срещна с новия посланик на Швеция Пол Бейер


      Кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещна днес в кабинета си новия посланик на Швеция Пол Бейер. Основен акцент на разговора неминуемо се превърна новината за спрените от Европейската комисия средства по Програма „ФАР” за България на обща стойност 220 млн. лв.

     Гостът прояви интерес как ще се отрази този факт на Бургас. Градоначалникът от своя страна разказа, че Община Бургас има три проекта, които са одобрени по Програма „ФАР” и чакат своето финансиране за да бъдат реализирани. Димитър Николов сподели, че по първия проект общината кандидатства за изграждане на велоалеи, втория проект е свързан с построяване на довеждаща пътна инфраструктура до градска промишлена зона „Север”, а третия проект е за предоставяне на алтернативни социални услуги за хора с умствена изостаналост.

     Кметът допълни още, че за разработването и спечелването им, общинската администрация е вложила изключително много време и усилия. „Затова ще си търсим правата и ще настояваме правителството да компенсира изгубените средства като ги отпусне от държавния бюджет, защото спирането на тези пари е крайно несправедливо за Бургас и неговите граждани”, категоричен бе Димитър Николов.

     Голяма загриженост кметът на Бургас прояви и към състоянието на останалите Оперативни Програми на ЕС, „защото ние сме една от малкото общини в страната, която е спечелила толкова много проекти – до момента това са 13 проекта на обща стойност 15 млн. лв.”.

     Другите теми, които бяха дискутирани на срещата, се отнасяха до добрите възможности за туризъм, които предоставя Бургас, нивото на социалните услуги и грижите, които полага общината за хората в неравностойно положение, както и мерките за справяне в условията на световна финансова криза.

     В края на разговора кметът Димитър Николов подари на своя гост снимка на стария град и икономически каталог на община Бургас, които г-н Бейер разгледа с нескрит интерес. 
 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |