В новините
 
01.12.2008 18:00   Новината е видяна 3771 пъти
Пленарната сесия на Европейския парламент в Брюксел (3-4 декември 2008 г.)

Далай Лама на посещение в Европейския парламент в Брюксел на 4 декември. На 4 декември в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе тържествено заседание с участието на Далай Лама, който ще говори пред депутатите. Посещението му е част от Европейската година на междукултурния диалог.
 
Депутатите ще обсъдят състоянието на преговорите по климатичния пакет. На 4 декември ЕП ще обсъди състоянието на течащите в момента преговори между Парламента, Съвета и Комисията по климатичния пакет. В него се предлагат законодателни мерки за постигане целите на ЕС до 2020 г. в областта на климатичните промени, договорени на Европейския съвет от март 2007 г.: намаляване с 20% на емисиите на ЕС на газове с парников ефект, увеличаване с 20% на дяла на възобновяемите енергийни източници в общата енергийна консумация, както и нарастване на дяла на биогоривата с 10%.
 
Европейският парламент разглежда положението на жените на Балканите. Докладът, който ЕП ще гласува на 4 декември, оценява положението на жените на Балканите в различни области, сред които пазар на труда, здравеопазване, участие на жените в процеса на вземане на решения, домашно насилие и трафик на жени. Депутатите препоръчват по-голяма автономност на жените в балканските общества, както и предоставяне от страна на Комисията на предприсъединителни фондове за укрепване на правата на жените на Балканите.
 
Депутатите ще обсъдят създаването на Европейска стратегия за ромите. На 3 декември представители на Съвета и Комисията ще представят пред ЕП своите виждания относно създаването на Европейска стратегия за ромите. След това депутатите ще проведат дебат по темата. В своя резолюция от януари 2008 г. Европейският парламент вече призова Комисията да разработи Европейска рамкова стратегия за приобщаването на ромите.
 
Депутатите питат Съвета дали смята да приеме Акта за малкия бизнес. На 3 декември представители на Съвета ще отговорят на устен въпрос от страна на депутатите относно мерките за подобряване на условията за малките и средни предприятия (МСП), включени в Акта за малкия бизнес в Европа. В него те питат Съвета дали възнамерява официално да приеме Акта, както и какви мерки смята да предприеме, за да осигури траен достъп до финансиране за МСП в условията на финансова криза. След като проведат дебат, на 4 декември депутатите ще приемат и резолюция по темата.
 
ЕП ще обсъди подготовката на предстоящия Европейския съвет (11-12 декември). На 3 декември депутатите ще обсъдят програмата на предстоящия Европейски съвет в Брюксел, който ще се проведе на 11 и 12 декември. Сред основните теми, които министър-председателите и държавните глави на 27-те държави-членки ще обсъдят, са отговорът на ЕС на световната икономическа и финансова криза, приемането на климатичния пакет и Договорът от Лисабон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |