В новините
 
03.12.2008 16:33   Новината е видяна 6029 пъти
С мултимедийна презентация бе представен проектът на църквата в "Меден Рудник"

С мултимедийна презентация в Община Бургас, днес /2 декември/, бе представен проектът на църквата „Свети Николай Чудотворец” в ж.к. „Меден Рудник”. Поводът за пресконференцията е стартиралото след цели 16 години строителство на православния храм.

На срещата присъстваха кметът на града Димитър Николов, заместник – кметът по строителство Костадин Марков, отец Емилиян, архитектът, изготвил проекта Паруш Зафиров, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, както и представители на фирмата – изпълнител и на църковното настоятелство в Бургас.

Изграждането на църковния комплекс започна реално от началото на октомври благодарение на Община Бургас, която отпусна за целта 300 000 лв. Първите 50 000 лв. от тях са предоставени в края на миналата година за проектиране, а останалите 250 000 лв. са вложени в строежа на църквата. До момента са изразходвани 237 000 лв. Изграждането на целия храмов комплекс ще излезе около 4 млн. лв.

Кметът на Бургас призова бизнеса и всички родолюбиви бургазлии в страната и извън нея да се включат в общата мисия и да помогнат за реализирането на този мащабен и дългоочакван проект. „Сигурен съм, че бургазлии са родолюбиви и ще подпомогнат изграждането на първата църква в най-големия бургаски комплекс”.

Архитект Зафиров представи подробна визуализация на проекта и как ще изглежда църковния комплекс. В него освен православния храм „Св. Николай Чудотворец” ще има още три отделни сгради – църковно училище, трапезария за социално слаби граждани с капацитет от 50 до 80 души, с лекарски кабинети към него и библиотека с читалня. Комплексът ще разполага с подземен паркинг.
От представител на фирмата – изпълнител стана ясно, че досега е направен изкопа и е положен бетон, изляти са основите и в момента се изграждат стените на първия етаж на църквата.

От разговора стана ясно, че за 74 години това ще бъде първата църква построена в Бургас, след храм „Свети Иван” издигнат през 1934 година.
В края на срещата бе обявено, че поставянето на осветения камък и посланието за идните поколения ще бъде на 6 – ти декември от 14.00 часа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |