В новините
 
03.12.2008 16:05   Новината е видяна 16943 пъти
Майките в „Селена” раждат докато правят кариера

Спонтанните аборти се увеличават, като най-честата причина за това са генетичните и имунологични проблеми

Българките, които раждат в „Селена”, са в най-жизнеспособната си и фертилна възраст. Две трети от нашите пациентки планират да имат деца едновременно докато правят кариера и стават майки между 20 и 35 години. Това заяви д-р Здравко Минев – акушеро-гинеколог в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология в Пловдив. Днес основният екип от лекари и акционери отчетоха дейността на „Селена” за 2 години от създаването й досега.

Създали сме перфектни условия за майките и новородените, защото не искаме да правим компромис нито с апаратурата, нито с качеството на материалите, подчерта д-р Минев. Според него за 2 години от създаването на „Селена”, в клиниката са се родили 1 870 деца. 

Специализираната болница в Пловдив и „Майчин дом”- София са двете единствени места в страната, където 95 до 98% от ражданията стават с упойка, подчертаха лекарите на „Селена”. Над 53% от бебетата са се появили чрез секцио, защото клиниката разполага с най-модерния Център за ин-витро в Южна България. Знаете, че това е препоръчителният начин за раждане при повечето от майките, забременели по изкуствен път, обясниха д-р Снежана Топалова и д-р Камен Кръшков. Според тях досега на ин-витро процедури са се подложили над 400 жени, като IVF-центърът отчита 60% успеваемост.

За две години в „Селена” са извършени 4 359 операции, 23% от които тежки. Близо 80% от всички гинекологични интервенции се правят по безкръвен път, заяви д-р Минев. Повечето от тях са за премахване на матката, но зачестяват и случаите на миоми или кисти на яйчниците при жени в доста по-млада възраст – между 20 и 30 години, добави той.

Напоследък се забелязва и една друга тенденция – увеличаване на спонтанните аборти, констатират лекарите от „Селена”. Според тях в 92% от случаите това се дължи на генетични аномалии по време на бременността. За да се предпазят от загуба на плода, д-р Кръшков препоръча на бъдещите майки цитогенетични и имунологични изследвания. За ранно откриване на вродени аномалии трябва да се направи задължителен преглед и с 4D ехограф, каза той.

Синдромът на Даун вече не е най-често срещаната аномалия, заяви д-р Минев. Много повече са случаите на сърдечни проблеми на плода – 8 на всеки 1000. Не е задължително при всяка сърдечна аномалия да се препоръчва прекъсване на бременността – важно е проблемът да се открие навреме и преди раждането да се планира допълнителен лекарски екип за майката и новороденото, съветват лекарите в „Селена”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |