В новините
 
04.12.2008 16:15   Новината е видяна 4274 пъти
С танци и песни бургаските хора с увреждания отпразнуваха 3 декември

Кметът на община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева бяха специални гости на тържество по повод 3 декември - Международен ден на хората с увреждания. Празничното честване бе организирано от Община Бургас и Танцова академия „Бургас”.

Хората с увреждания буквално запалиха паркета в залата на академията със своите танци и предизвикаха бурните аплодисменти на всички присъстващи. По инициатива на кмета Николов 3 декември се превръща в ден за равносметка на добрите практики, реализирани в подкрепа на хората с увреждания в Бургас. През изтеклата година започна адаптиране на автобусите от градския транспорт към техните специфични нужди. Закупени бяха 10 нови автобуса, съоръжени с платформа за качване на инвалидни колички. Закупени бяха нови микробуси за услугата „Позвъни и се вози”. Подобрена беше достъпността на сградите, в които се помещава общинска администрация. Димитър Николов отчете постигнатото като едно добро начало и се ангажира да води последователна политика за подобряване живота на хората с увреждания в Бургас.

По време на тържеството на кмета бяха връчени резултатите от одита за достъпност на Община Бургас, извършен от фондация "Достоен живот". В него са заложени препоръки за адаптиране на градската среда към нуждите на хората с увреждания. Те ще залегнат в дейностите на Община Бургас в това направление през следващите години.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |