В новините
 
04.12.2008 00:44   Новината е видяна 3571 пъти
Откриване на пленарната сесия на ЕП в Брюксел

Днес, 3 декември, в 15.00 местно време председателят на Европейския парламент Hans-Gert Pöttering откри пленарната сесия на ЕП в Брюксел, която ще продължи до 4 декември, четвъртък. В началото на заседанието г-н Pöttering направи изявление по повод серията от атентати в Мумбай през миналата седмица, при които загинаха над 100 човека.
 
По същото време в града беше на посещение делегация на Комисията по международна търговия на ЕП, като някои от депутатите се намираха на мястото на нападенията в момента на извършването им. Делегацията беше водена от члена на ЕП Ignasi Guardans Cambó и включваше депутатите Erika Mann, Syed Kamall, Béla Glattfelder, Daniel Caspary, Jan Tadeusz Masiel и Sajjad Karim.
 
Председателят на ЕП осъди категорично и изрази възмущение от извършването на тези терористични атаки, насочени срещу невинни хора. Той поднесе от името на Парламента съболезнования на семействата на жертвите и изказа своята солидарност с индийския народ и власти.
 
Hans-Gert Pöttering изрази също така своята радост и облекчение, че депутатите, както и служителите на ЕП, които са били в Индия по това време, са живи и здрави. Той използва случая да благодари на индийските власти и на дипломатите от консулските служби на държавите-членки, които са им оказали помощ в тази тежка ситуация. По този повод г-н Pöttering напомни, че гражданите на ЕС могат да получат помощ в консулството на която и да е държава-членка, когато се нуждаят от съдействие в чужбина.
 
Председателят на Европейския парламент осъди също така извършения преди малко повече от час в Испания атентат от ЕТА, при който е загинал 70-годишен бизнесмен.
 
По молба на председателя депутатите почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при терористичните атаки в Индия и Испания.
 
След това Hans-Gert Pöttering направи изявление по повод 1 декември, световен ден за борба срещу СПИН. Той призова депутатите да направят всичко по своите сили за сенсибилизирането на общественото мнение и властите относно този проблем, като същевременно подчерта необходимостта от провеждане на засилена информационна и профилактична кампания, както и от предлагане на безплатни анонимни тестове.
 
След тези изявления на председателя, депутатите приеха дневния ред на сесията с едно изменение: разглеждането на доклада на Véronique De Keyser (ПЕС, Белгия) относно участието на Израел в програмите на ЕС, предвидено за сряда, беше отложено за следващо заседание на ЕП.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |