В новините
 
04.12.2008 22:15   Новината е видяна 4033 пъти
Бургаски полицаи разкриват групи, специализирани в имотни измами

След няколко месечни разработки, служителите на Икономическа полиция при ОД на МВР – Бургас са разкрили оше две престъпни групи, специализирани в извършването на измами с недвижими имоти. Трима от извършителите са задържани  с мярка за неотклонение “Задържане под стража”  

Месец след задържането на първата група извършители на имотни измами, служителите на икономическа полиция са разкрили втора група лица, подготвящи измама с апартамент в Бургас. Сигналът е получен в ОД на МВР Бургас през м. ноември. При проведените спешни оперативно-издирвателни мероприятия, извършителите на престъпната дейност са задържани в момент на прехвърляне на имота при нотариус, като намесата на полицията е предотвратило сключването на сделката и предаването на парите. Както при предишната група – и в този случай механизмът на подготвяната измама е чрез използване на неистински официални документи с цел - прехвърляне собствеността без знанието на собственика на имота. При задържането и последващите обиски на извършителите са открити инкриминираните документи. Срещу 53-годишния М.С от гр.Попово и връстникът му  - И.С. от гр.Бургас е образувано досъдебно производство. На М.С. е наложена постоянна мярка “Задържане под стража”. Провеждат се активни оперативно-издирвателни действия по установяване и задържане на останалите съучастници в измамата.

Третата група, специализирана в измами с недвижими имоти е разкрита след получен през м. август сигнал за извършена измама при покупко-продажба на недвижим имот в Бургас. В случая отново са използвани неистински официални документи с цел заблуда на купувачите, агенцията-посредник, нотариуса и служители от други служби, издали необходимите документи за изповядване на сделката. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е образувано досъдебно производство и са задържани извършителите на измамата – бургазлиите А.Н (27) и И.А.(60). На двамата са наложени постоянна мярка “Задържане под стража”.

Престъпните деяния на групите са документирани в тясно взаимодействие с Бургаска районна прокуратура и отдел “Икономическо полиция” при Главна дирекция “Противодействие на общата престъпност” от момента на получаването на сигналите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |