В новините
 
05.12.2008 16:10   Новината е видяна 4367 пъти
Девин АД спечели две награди за иновация в безалкохолната индустрия

На официална церемония днес, Девин АД бе отличена с две награди в ежегодния конкурс, организиран от Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки „Иновация в безалкохолната индустрия – 2008”. Престижните отличия за Компанията са за дизайна на новата бутилка от 0.5 л. Devin минерална вода и за новия продукт - Devin Fresh. Те бяха връчени в две категории, съответно в групата «Инициативи, свързани с иновации и нови решения при опаковките» и подгрупата «Напитки приготвени с натурални оцветители и аромати, без консерванти.» 

Връчването на наградите бе част от Петата национална научно-практическа конференция с международно участие, която се провежда в Деня на хранителната промишленост. Продуктите на Девин АД се състезаваха заедно с още 30 такива на други компании в общо 14 раздела. 

Спечелилите награда олекотени бутилки на Девин бяха пуснати на пазара през лятото на тази година. Те са с 15% намаленo тегло, като целта на това нововъведение е да бъде щадена околната среда. Производството на новата бутилка на Девин стана възможно след реновирането на бутилиращия завод в гр. Девин и въвеждането в експлоатация на най-модерните производствени линии за вода в България. С това Компанията отговори на световните тенденции към екологично ориентирано производство. 

Другият продукт на Девин АД спечелил наградата за иновация - уникалната напитка Devin Fresh, която отвори категорията на овкусените води в България, потвърждава динамичността на Компанията. Иновативният подход на мениджърите, които се насочиха към съдържание с натурални съставки и изворна вода без изкуствени оцветители, се оказа очаквано печеливш ход. Devin Fresh е овкусена изворна вода в три вкуса – ягода и гуава, портокал и киви, и ябълка. Със своите двойно по-малко калории той  регистрира висок процент продажби, което го превръща в хита на българския пазар. 

«Наградите, които спечелихме са признание за иновативността на нашата компания. Освен това те доказват, че действията ни в посока на грижата за околната среда, се оценяват положително», каза г-н Цветан Лъжански, главен изпълнителен директор на Девин АД.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |