В новините
 
08.12.2008 16:20   Новината е видяна 3762 пъти
Коледата безопасна 2! Внимавай какво купуваш!

На 9 декември 2008г., със специално събитие, което ще се проведе в  Информационния център на Европейския съюз, официално ще се оповести началото на информационно-образователната кампания - “Коледата безопасна 2! Внимавай какво купуваш!”. Кампанията се осъществява по инициатива на вестник Стандарт, bTV, Darik радио под патронажа на Еврокомисаря по защита на потребителите - г-жа Меглена Кунева.

На срещата, в присъствието на Еврокомисаря по защита на потребителите - г-жа Меглена Кунева и партньорите на кампанията „Коледата безопасна 2!”, ще бъде сключен Коледен пакт между търговски производители, браншови организации, КЗП и потребителски организации. Пактът предвижда предприемане на широк кръг мерки, осигуряващи предлагането на безопасни стоки и услуги на потребителите през месец декември, по време на голямото коледно пазаруване.

Кампанията “Коледата безопасна 2! Внимавай какво купуваш!” ще стартира с прес брифинг, на която ще присъстват: Еврокомисарят по защита на потребителите - г-жа Меглена Кунева, г-н Дамян Лазаров, председател на Комисията за защита на потребителите, г-жа Славка Бозукова, главен редактор на в-к Стандарт, г-жа Ирина Алексиева – bTV, г-жа Маринела Величкова – програмен директор на Дарик радио, Ивелин Буров – председател на Българския институт по стандартизация, Павел Кърлев – председател на Федерацията на потребителите, Божидар Петракиев – собственик на верига хипермаркети „Елемаг“, Донка Соколова – председател на БАТА, Ирина Найденова – председател на УС на българските туроператори и туристически агенции и други браншови организации и потребителски асоциации. 

Много хора в желанието си да спестят пари и време, не обръщат достатъчно внимание какви предмети и услуги потребяват. Кампанията апелира към безопасност на стоките и услугите, и цели да информира потребителите за риска, криещ се в някои продукти и услуги, които нямат нужното качество и не отговарят на изискванията на Европейския съюз (ЕС). Инициативата стартира с коледна кампания срещу вредните и опасни стоки и услуги, които се продават на българския пазар.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |