В новините
 
09.12.2008 22:02   Новината е видяна 3855 пъти
Усилията на цялото общество трябва да бъдат насочени към намаляване на социалните последствия от кризата

Българската браншова камара на енергетиците следи с безпокойство влиянието на световната финансова криза върху българската икономика и, по-специално – върху пазара на строителните услуги и големите проекти в инфраструктура. Анализаторите в България, както и в международен мащаб смятат, че в условия на финансова криза една от мерките за стабилизиране на ситуацията е инвестирането в инфраструктура. Ето защо Българската браншова камара на енергетиците счита, че българската държава трябва да подкрепи всички инвестиции – български и чужди, които се правят в сектора. 

Структуроопределящи и стабилизиращи в този смисъл се явяват CEZ, Е.ON и EVN. Според инвестиционните и ремонтни програми на трите дружества през следващата година те ще инвестират общата сума от около 300 милиона лева в развитие на мрежата и сигурността на електроснабдяването. Този сектор ще се окаже един от малкото в България, където влиянието на кризата ще бъде минимално. Това ще гарантира и работните места не само на работещите в тези компании, но и на служителите от частния сектор, който генерира доходи от съпътстващи бизнес услуги в качеството на подизпълнители на електроразпределителните дружества. По изчисления на работещите в сектора това означава над 12 000 работни места, които ще бъдат запазени и ще гарантират доходи на много български семейства. 

Този факт подчертава важността на държавната подкрепа за компании, които в условия на криза са в състояние да играят стабилизираща роля за цялата българска икономика. Усилията на цялото българско общество трябва да бъдат насочени към намаляване на социалните последствия от кризата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |