В новините
 
09.12.2008 20:08   Новината е видяна 5834 пъти
12 видни бургазлии станаха почетни граждани
На вълнуваща церемония навръх Никулден 12 заслужили бургазлии получиха званието почетни граждани.  По традиция на празника на града честванията започват с тържествено заседание на местния парламент, на което се връчват грамотите и плакетите. Видни жители на града,заслужили представители на спорта, изкуството, културата, благотворителността, допринесли за  неговата слава, се наредиха в дългия списък със заслужили граждани. Заседанието започна с празнично слово на кмета.”Днес е 6 декември – най-важната дата от календара за всички бургазлии.
Честит Никулден! Пожелавам на всички свои съграждани най-безценните неща – здраве, щастие и късмет.
Възползвам се от присъствието на всички бургаски общински съветници в тази зала, за да им поднеса своите благодарности за ползотворното ни сътрудничество през изтеклата година. Можете да бъдете горди с всички добри инициативи, реализирани в града, защото те са и Ваше дело. Надявам се, че свикнахте с големите натоварвания, защото през следващата година работата ни няма да е по-лека, нито ще е по-малко.
Горещи благодарности отправям и към своите колеги от общинската администрация, които се стараят много и постоянно повишават качеството на своята работа. Надявам се всички бургазлии да оценят това.
На днешната тържествена сесия числото на почетните граждани на Бургас се увеличава с още няколко имена. Надявам се примерът, който тези хора дават с поведението и дейността си, да послужи за вдъхновение на всички нас и на всеки, който иска Бургас да е най-хубавият, най-спокойният и най-богат град. Нека новите почетни граждани на Бургас приемат моите поздрави и комплименти.
Бих искал точно днес да споделя с вас няколко свои ярки впечатления.
От известно време насам започнах ясно да усещам у хората около себе си желание за действие. Забелязвам как малко по малко в Бургас лагерът на оптимистите взима надмощие над този на песимистите. Това ме прави изключително щастлив и горд. Драго ми е, че хората, които ни помагат, са много повече от тези, които ни пречат”, каза Димитър Николов.
Композиторът Константин Ташев /посмъртно/, актьорът Стоян Калоянчев, балерината Люба Колчакова, граничарите Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков, бронзовият медалист от Пекин- Кирил Терзиев, борецът Иван Генов, капитан Апостол Апостолов, принцеса Теофана фон Саксен, Иван Мавров /посмъртно/, художникът график /Тодор Атанасов/ са имената, които през годината бяха гласувани от общинските съветници.
“Любовта към града е също като любовта към жената, колкото си по-далеч от тях, толкова повече ги обикваш” - пошегува се кап. Апостолов след връчването на плакета.
Принцеса Теофана фон Саксен в знак на благодарност дари монети, печати и антики на Бургаския музей.

http://www.factor-bs.com/news-6771.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |