В новините
 
12.12.2008 17:00   Новината е видяна 4558 пъти
Премахват незаконния мюсюлмански храм в "Меден рудник"

Община Бургас предприе днес действия по премахване на незаконна сграда в к-с „Меден рудник”. С това тя изпълни решение на Общински съвет - Бургас, според което теренът се отрежда за изграждането на детска площадка.

В изпълнение на решението е избрана и фирма по ЗОП /Закон за обществените поръчки/, която незабавно ще започне строително- монтажните работи по изграждането на площадката.

Премахнатият обект е функционирал по бившия член 120 от ППЗТСУ, като цех за производство на хляб. През годините функцията на обекта е била незаконно променена и той се е използвал от представители на мюсюлманска общност.

Спазвайки принципа на толерантност и свободата за изповядване на всички религии, Община Бургас в момента проучва подходящи терени за изграждане на храм, след като бъде проведена процедура за това и след решение на Общински съвет – Бургас.

За такъв мюсюлмански храм има влязло в сила разрешение за строеж още през 2007 г. в кв. „Победа”, но до настоящия момент такова строителство не е стартирало.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |