В новините
 
12.12.2008 18:00   Новината е видяна 5483 пъти
РИОСВ провери новия филтър на "Кроношпан"

Експерти от РИОСВ извършиха проверка в „Кроношпан-България" ЕООД във връзка монтиране на съоръжението за пречистване на интензивно миришещи вещества и прахови частици от сушилните инсталации. Изпускателните устройства на четирите сушилни на производства „OSB" и „ПДЧ" са включени към очистния филтър. В момента текат пробните пусково-наладъчни операции на съоръжението, извършва се настройка на електродите и се регулира насочването на дюзите. В края на седмицата се очаква пускане на филтъра за работа с димни газове.

След въвеждане на съоръжението в нормален технологичен режим ще бъдат извършени емисионни измервания за съдържанието на прах и въглеводороди в отпадъчните димни газове. Съоръжението е без аналог в Югоизточна Европа и с въвеждането му в експлоатация „Кроношпан" ще покрие високите изисквания на европейската норма „За допустими емисии на вредни вещества в атмосферния въздух от обекти и дейности в неподвижни източници на емисии". Влизането в сила на нормата за България е предвидено за 1.01.2009 год.

Предназначението на филтъра е да „улавя" отделяните прах и миризми от общо четири действащи в момента сушилни инсталации, а по време на неговата експлоатация ще се отделя единствено пара. Цялостната инвестиция в проекта за изграждането на съоръжението е близо 10 млн. евро.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |