В новините
 
15.12.2008 19:10   Новината е видяна 7888 пъти
Благой Георгиев: Въпрос на дни е къде ще играя

Загубата от Сърбия няма да се забрави скоро, казва майсторът на свободни удари

През изминалите дни футболният национал Благой Жорев Георгиев бе награден за играч на последния кръг в родната А група в анкетата на вестник Футбол. 27 годишният халф на столичния клуб Славия заяви, че и други футболисти са заслужавали отличието. Бившият играч на Цървена Звезда изрази мнение, че се надява вече да е изиграл последния си двубой за най-стария софийски клуб. За тези и други различни теми българският Бекъм, както е известен преминалият през испанският Алавес техничар говори пред бургазлии.

Благо, честита награда. Като че ли в доста важен момент дойде тя за теб?
- Благодаря за вниманието и съм радостен, че бях оценен. В този последен 15ти кръг доста футболисти заслужаваха отличието, защото имаше добри мачове, майсторски отигравания и голове. Именно това ме кара да съм още по-доволен, че моето попадение срещу Локомотив е било оценено толкова високо. С удоволствие ще си поставя бронзовата футболна обувка на видно място. Важният момент не е само са мен, а и за Славия, защото тази победа ще ни даде допълнително самочувствие и през пролетта. Също така беше крайно време да зарадваме и нашите привърженици.

Мачът срещу Локомотив София ли бе последният ти за Славия през този сезон?
- Искрено се надявам да е така. Знаете, че моето желание е да продължа кариерата си в западен отбор. Засега имам няколко оферти и заедно с ръководството ги преглеждаме. Предложенията са от Италия и Германия. Имам леки претенции бъдещият ми клуб да не се бори за изпадане в по-долната група. Живот и здраве до края на седмицата трябва да съм наясно къде ще продължи спортната ми кариера. В интерес на истината има и много малък шанс да остана на Овча Купел и през пролетния полусезон.

Мнението ти за представянето на Славия през изминалите 15 кръга. Не бяхте много постоянни в изявите си, а и отпаднахте за купата на България?
- В Славия има доста млади и надеждни футболисти. Може би именно заради младостта имахме проблеми в няколко мача в други пък и съдията повлия. Но ако се прояви малко повече мъжество и характер съм убеден, че няма да има отбор който да ни бие. Виждате, че в това първенство силите са безкрайно изравнени. Затова този тим, който покаже характер, хъс и воля за победа ще триумфира в края на първенството. Задължително е да похваля нашите запалянковци, които въпреки някой слаби мача продължават да ни подкрепят и това е много важно за голобрадите момчета в бял футболен екип. Всеки един от нас играе най-вече заради тях, това е и причината да избера отново Славия през изминалото лято.

Футболният съюз освободи Пламен Марков като селекционер на националният тим. Само той ли е виновника за слабата серия от мачове и кой е достойният му заместник според теб?
- Щом изпълкома е взел това решение явно хората там смятат, че е добре за представителния ни отбор. Моето мнение е, че не само господин Марков е виновен за слабите резултати. Основна вина имаме и ние футболистите, които не изпълняваме поставените от треньора задачи. Основната му работа не е да ни мотивира, всеки трябва да дава максимума с националната фланелка когато я облича. За нов селекционер съм сигурен, че ръководството ще се спре пред най-добрия вариант за нас. Все пак нищо в нашата квалификационна група не е загубено и дано напролет с новият треньорски щаб позарадваме всички българи, защото вярвайте ми поражението от Сърбия още ми тежи и едва ли скоро ще се забрави.

Благо, лично познавам шефът на фен клуба на Славия за Бургас, господин Стефан Тюфекчийски. Какво ще пожелаеш за празниците и новата година на заклетите слависти в нашия град, които те боготворят?
- На господин Тюфекчийски, белите привърженици, а и на всички бургазлии пожелавам много усмивки, здраве и повече емоции. Дано през новата година вземем това, което ни се изплъзна през 2008. Имаме сили и амбиции да успеем.


Интервю на Кирил Евтимов





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |