В новините
 
17.12.2008 02:53   Новината е видяна 3557 пъти
Поредната нова детска площадка бе открита в Бургас

Заместник – кметът по строителство на Община Бургас Костадин Марков и управителят на фирмата – изпълнител Консорциум „Озеленяване ВТ” Васил Танев прерязаха лентата при официалното откриване на новата детска площадка в Бургас. Тя се намира в междублоковото пространство на бл. 17 и бл. 19 в к-с „Зорница”. На събитието присъстваха още много деца и родители, живеещи в района.

      Това е втората новопостроена площадка открита в Бургас до този момент и четвъртата подред. Проектът е изготвен от Община Бургас и е на обща стойност около 32 000 лв.

     В атрактивния детски кът е монтирано едно комбинирано детско съоръжение, включващо пързалка, катерушки и тунел, а около нея са разположени люлки. Поставени са нови пейки и кошчета за отпадъци. Комбинираното съоръжение е монтирано върху специално гумирано покритие, което отговаря на най-съвременните изисквания на Европейския съюз за сигурност и безопасност. Пространството около детските катерушки е благоустроено с нови плочки и бордюри.

     На церемонията заместник – кметът Костадин Марков сподели, че до края на годината предстои откриването на още 11 съвсем нови и още няколко обновени детски площадки на територията на общината. Г-н Марков отбеляза още, че инвестиция им е за 1 мнл. лв., а мащабното строителство на детски площадки ще продължи и през следващата година.

     След официалното откриване децата изненадаха приятно заместник – кметът на града с кратка тържествена програма. 
 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |