В новините
 
17.12.2008 16:37   Новината е видяна 4385 пъти
България се присъединява към асоциирането между ЕС и Албания, Хърватия и Мароко

Европейският парламент одобри с огромно мнозинство присъединяването на България и Румъния към споразуменията за асоцииране между ЕС и Албания, Хърватия и Мароко. Към споразуменията за асоцииране с тези три държави ще бъдат сключени протоколи, които да вземат предвид присъединяването към ЕС на двете нови държави-членки.
 
ЕП одобри с 502 гласа "за", 17 "против" и 6 "въздържали се" доклада на Jacek Saryusz-Wolski (ЕНП-ЕД, Полша), председател на Комисията по външни работи на ЕП, относно подписването на протокол към Споразумението за стабилизиране и асоцииране между Европейските общности и техните държави-членки, от една страна, и Албания, от друга страна, за да се вземе предвид присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз.
 
Докладът относно подписването на подобен протокол с Хърватия беше приет с 514 гласа "за", 13 "против" и 9 "въздържали се".
 
Депутатите одобриха също така с 497 гласа "за", 18 "против" и 7 "въздържали се" сключването на протокол към Евросредиземноморското споразумение за партньорство и сътрудничество между Европейските общности и техните държави-членки, от една страна, и Кралство Мароко, от друга, който да вземе предвид присъединяването към ЕС на България и Румъния.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |