В новините
 
18.12.2008 18:30   Новината е видяна 4617 пъти
Шампионите на Каменица ФЕНкупа’08 се запознаха с Христо Стоичков по време на пътуването си до Браселона

Отборът „Клетката” - националният победител в Каменица ФЕНкупа’08, изживя две от големите мечти на всеки футболен фен. Играчите гледаха на живо срещата между „Барселона” и „Реал” Мадрид и се запознаха с футболиста, прославил страната ни в цял свят – Христо Стоичков.

Те получиха уникалния шанс да бъдат свидетели на една от най-зрелищните футболни срещи на испанското първенство, след като станаха национални победители в Каменица ФЕНкупа’08. Да гледат на живо двубоя между „Барселона” и „Реал” Мадрид беше Голямата награда, която „Клетката” получи като най-добрия отбор в шестото издание на единствения у нас турнир по футбол за непрофесионалисти, организиран от Каменица АД. 

Атрактивният двубой се игра късно вечерта в събота, 13 декември, на най-големия стадион в Европа „Ноу Камп”. Късметът от случайната среща с Христо Стоичков направи още по-незабравим подаръкът, осигурен от Каменица - любимата бира на българския футболен запалянко. 

Крайният резултат от срещата – 2:0 в полза на „Барселона”, развълнува допълнително запалянковците от „Клетката”, тъй като всички те са фенове именно на този отбор. Нашият тим имаше и невероятното удоволствие да наблюдава отблизо виртуозната игра на любимците си и двата гола на „Барселона”, тъй като местата им на стадиона бяха на метри от вратата на „Реал” Мадрид в която влязоха и двете попадения на Барса. 

През цялото време на мача феновете от ”Клетката” развяваха българския флаг на „Ноу Камп”. Символиката се оказа съдбовна. Ден по-късно, по време на туристическа обиколка из легендарния стадион, тимът на „Клетката” се срещна случайно с прославилия българския футбол в света Христо Стоичков. Те имаха възможността да разговарят с него и да се снимат за спомен, за да запечатат и това незабравимо преживяване. 

Освен срещата си със световноизвестния български футболист, запалянковците от „Клетката” имаха възможност да разгледат и отделните исторически забележителности на „Ноу Камп” и цялата история на футболен клуб „Барселона”, събрана там. Играчите ни се снимаха с Купата на Европейските шампиони с която Барса триумфира през 2006 г. и със Златната топка която Стоичков спечели през 1994 г., както и с всички медали и купи, които нашия футболист е спечелил за Каталунския клуб. „Клетката” разгледаха и ВИП ложите, както и съблекалните на стадиона, през които са минали поколения легендарни футболисти. 

„Усещането и емоциите след такава среща са неописуеми. Никога не сме очаквали, че ще имаме уникалния шанс да видим на живо играта на „Барселона” и „Реал” Мадрид, както и да се запознаем със самия Христо Стоичков. Радваме се, че участвахме в Каменица ФЕНкупа’08 и сме благодарни на Каменица за организацията и за уникалната възможност, която ни предоставиха, коментираха играчите от „Клетката”. 

Отборът „Клетката” беше един от 2 230 отбора, които тази гадина се включиха в шестото издание на Каменица ФЕНкупа’08. Общо 17 900 фенове на футбола от 13 града участваха в единствения у нас шампионат по футбол за непрофесионалисти. 

Седмото издание на Каменица ФЕНкупа предстои през следващата 2009 г. От Каменица АД обещават още повече изненади и футболни емоции на почитателите на този спорт.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |