В новините
 
20.12.2008 16:37   Новината е видяна 4465 пъти
Нина Николина меси хляб и точи кори в Коледния брой на "Животът на другите"

В последния епизод от първия сезон на документалната реалити поредица „Животът на другите” певицата Нина Николина ще гостува на семейство православни християни от с. Добринище, за да се обърне към миналото и фолклора. В навечерието на Коледа зрителите на БНТ1 ще се завърнат към изконните български традиции и към всички ценности, които постепенно потъват в забвението на градското ежедневие и на съвременния свят.

На Бъдни вечер, точно след Празничното богослужение, БНТ ще покаже пътешествието в миналото на една от най-обичаните и талантливи певици у нас - Нина Николина. С богат музикален опит не само като изпълнител, но и като текстописец и композитор, Нина Николина ще се пренесе към позабравените традиции.

В пиринското село Добринище чаровната изпълнителка ще се върне назад във времето и ще почувства духа на българските обичаи и ценности, съхранени в подножието на планината. Само на броени километри от туристическата дестинация Банско няколко семейства живеят в един друг свят, недокоснат от нищо съвременно и модерно. И точно тук, в дома на Варка, изтънчената певица ще усети магията на автентичното и изконно българското, за което се сещаме все по-рядко, само по празниците.

Нина Николина ще заживее живота на едно от семействата, съхраняващи обичаите, от които сме се откъснали и вече почти не помним. Нейното пътешествие ще премине от българския фолклор, който не е далечен и непознат за певицата, чиято музика е съчетание от модерно звучене и традиционни ритми; през ежедневното месене на хляб и точене на кори, издояването на кравите и приготвянето на храната, чак до следобедните седянки със сладки раздумки и много настроение. Талантливата изпълнителка ще бъде научена как и какви постни ястия да приготвя за Бъдни вечер. Варка ще й даде уроци по правене на баница и тиквеник. Домакинята ще облече своята звездна гостенка в традиционна българска носия, ушита от самата нея, и заедно ще пеят македонски песни от банския край. Всичко това, примесено с празничното настроение на предаването, ще ни върне далеч назад към миналото, като едновременно с това ще ни напомни за съвремието, в което живеем, и за крехката връзка между двата така различни свята, все по-малко съвместими един с друг.

Коледният епизод с участието на Нина Николина ще даде завършек на първия сезон на риалити поредицата „Животът на другите”, която спечели вниманието и високата оценка на зрителите, както и одобрението на критиката.

Празничното издание на „Животът на другите” ще се излъчи на 24.12, сряда, в 19:00 часа след празничното богослужение по БНТ1.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |