В новините
 
20.12.2008 16:50   Новината е видяна 4664 пъти
Ветроходен кораб от 19 век ще радва бургазлии

Красив ветроходен кораб, направен по образец на платноходите от 19 век, ще радва гражданите и гостите на Бургас. Той се намира в градинката на колелото в ж.к. „Славейков”. Плавателният съд е изработен по снимка на истински тримачтов кораб, копие на древните платноходи.

Ветроходът е с височина 12 метра и широчина 11 метра. Той е покрит със 17 000 лампички, запалването на които ще помогне на бургазлии да почувстват по-добре духа на настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Всяка вечер гражданите ще могат да се любуват на новата и красива придобивка, която ще се включва автоматично заедно с уличното осветление в комплекса.

„Старинният” кораб е дарение от фирма „Металстрой” ООД, която е изградила носещата и основна конструкция и фирма „Старт Инженеринг” АД, която е поставила осветлението на морския съд.

Целта на новото съоръжение е да достави повече радост на гражданите като идеята на Общината е корабът да остане и след празниците, и да се превърне в една от атракциите и символите на Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |