В новините
 
22.12.2008 21:58   Новината е видяна 4658 пъти
Валери Симеонов подаде оставка

Председателят на Общинския съвет Валери Симеонов от “Атака” подаде оставка заради това, че местният парламент определи място за построяване на джамия в “Меден рудник”. Той заяви, че неговото решение не подменя вотът на избирателите на “Атака”, понеже е избран за да не позволи “ислямизацията на България”.

Решението за построяването на джамията бе гласувано от общинските съветници на 20 декември. Предвижда се мюсюлманският молитвен дом да бъде построен на общинска земя в най-големия квартал на града. Валери Симеонов съобщи, че преди 10 дни в Бургас е съборена незаконна джамия, обслужваща мюсюлмански секции, маскирана като цех за производство на закуски. На заседание на Общинския съвет обаче е пропуснат срокът за внасяне на докладна за строеж на новата джамия. Предложението била внесено за обсъждане от представителя на ДПС като извънредна точка. Това било одобрено от всички, с изключение на съветниците от „Атака“.

Валери Симеонов каза, че напускането му е положителен акт за „Атака“, тъй като тя ще спре да поеме негативите от управлението на ГЕРБ в Бургас. Според него до момента Атака е играла ролята на лошото ченге в Бургас, а ГЕРБ - на доброто. Новият председател на местния парламент в никакъв случай няма да бъде от Атака, категоричен е Симеонов. Той разкри, че изготвянето на общ устройствен план на града е поверено на фирма - спонсор на ДПС.

Междувременно общинският съветник Ваклин Стойновски е започнал да събира подписка за свалянето на Валери Симеонов от поста му. В нея вече са се подписали половината от съветниците.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |