В новините
 
23.12.2008 12:40   Новината е видяна 5929 пъти
Нараства социалното напрежение сред работещите близо 100 души в рудник „Миньор”

Нараства социалното напрежение сред работещите близо 100 души в рудник „Миньор” – част от бившия комплекс - Мини „Бобовдол” и приватизирано от „Фундаментал” ООД, чиито собственици са Владимир Тодоров, Чавдар Савов и бившия изпълнителен директор на Държавни мини „Бобовдол” – Венцислав Алексов. Работниците са получили по 100 лв. аванс за декември, но все още не са получили заплатите за ноември.

      От вчера, 22. декември, 2008 г, част от колектива на рудника е обявил граждански протест срещу мениджмънта на „Фундаментал” ООД за неизплащане на дължимите трудови възнаграждения. По информация на Федерацията на независимите синдикати на миньорите (ФНСМ) към КНСБ и синдикалната организация (СО) на КНСБ в ТЕЦ „Бобовдол”, ТЕЦ-ът не дължи средства на „Фундаментал” ООД за доставени от дружеството въглища. СО на КНСБ настоява мениджърският екип да изплати дължимите заплати на колектива – чрез средства от извършената регулация на „Асарел медет”  на стойност 13 млн. лв, чрез кредит от банка или др.

      Ръководството на КНСБ тази сутрин се обърна към зам.-министъра на икономиката и енергетиката Валентин Иванов за адекватна намеса на министерството за решаване на острия социален конфликт и недопускане престой на миньори от дружеството „Фундаментал” ООД под земята като израз на протест, защото това носи сериозен риск за живота на работниците.


      23. декември, 2008





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |