В новините
 
02.01.2009 17:06   Новината е видяна 6545 пъти
Иван Славков: Веселa и щастлива 2009 година, бургазлии

Тази година в личен план резултата е 2-0, но за ахилеса, заявява в типичен стил професорътпо спортен мениджмънт и социално управление от Киевският университет

Може би най-колоритният спортен деятел в България, ненадминатият бохем Иван Славков споделя мнение за отминаващата 2008 година. Докторът от Националната Спортна Академия изказва своите виждания за българският спорт в това екслузивно за бургазлии интервю.

- Г-н Славков, дълги години Вие бяхте председател на БОК, как оценявате представянето на нашите олимпийци в Пекин през изминалото лято?
- Блестящо, надминахме себе си!!! Задавате ми риторични въпроси. Естествено, че представянето ни беше трагично, но по-лошото е, че вече второ десетилетие разчитаме на едни и същи имена. Така както е тръгнало след 4 години в Лондон Стефка и Весела ще трябва да се съблекат по спортни екипи защото няма да има кой да ни представя. Но въпреки проблемите, време е да потръгнат нещата в българският спорт.

- Как видяхте българския футбол през изминалата година?
- Аз от футбол не разбирам, питайте специалистите.

- И все пак не беше ли представянето на националният отбор под очакванията на всички българи.
- Нека да не нападаме и да не плюем излишно по този отбор. Виждате, че разполагаме с играчи, които играят за най-добрите отбори в Европа. Какво да направим - да махнем и Бербатов от националния отбор?  Петьо Василев- Петела ли ще сложим за таран???

-        Справи ли се вашият наследник Боби Михайлов като президент на БФС?
- Щом все още не са закрили футбола в България значи се е справил. Боби е сериозно и добро момче, но дали си е свършил работата ще се види на идващият конгрес на футболният съюз.

- Според Вас правилно ли беше отстранен Пламен Марков?
- Пламен е добър специалист. По мое време имаше и по големи разгроми но никога не сме действали прибързано. Не трябваше след една загуба в приятелски мач да му бият шута.

- Българин или чужденец  е най-подходящ за национален селекционер?
- Абе за какъв чужденец ми говорите. Ще вземе един чувал с пари и няма да знае как да се оправя с нашите „звезди”. Както няколкократно съм констатирал, категорично съм против да бъде чужденец, най-малкото защото не знае с какво се замезва гроздовата. Ако зависеше от мене на момента връщах Пената на поста. Не случайно той е треньор номер 1 на 20 век в България.

- Професор Славков, а как вие в личен план изпращате изминаващата 2008 година?
- Честно да ти кажа, тази година е 2-0, но за ахилеса. И двата ахилеса ме скъсаха от болежки и проблеми. Въпреки това съм винаги в добро настроение и се наслаждавам на живота. Дано през 2009 резултата от болестите да е нулев. Това е най-важното вече за човек на моята възраст. Иначе продължавам да се занимавам с клуба на спортния деятел, чиито председател съм аз. Когато имам възможност пътувам до Южна Америка да изпуша по някоя пура. Поне за тези страни не ми е нужна виза.

- Преди по често те засичах из Бургас. Даже преди няколко лета играхме карти на едно централно бургаско кафене.
- Помня, че играхме в заведението на Митьо Сламката. Хубави спомени и емоции оставихме там. Средно на месеца по един път съм в Бургас, но на по тихи места и затова не се засичаме. Но адски ми е приятно да съм в този вечен крайморски град. Именно сега е момента на всички бургазлии да пожелая весело посрещане на 2009 година. Сигурен съм, че това ще стане по подобаващ начин.

Кирил Евтимов
София





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |