В новините
 
07.01.2009 23:51   Новината е видяна 4075 пъти
Без „дървена ваканция” в Бургас

Обшинският хлебозавод със забрана да вдига цената


Кметът на община Бургас Димитър Николов даде извънреден брифинг за ситуацията в Бургас в условията на кризата с газоподаването. Той заяви, че ще направи всичко възможно в Бургас да няма „дървена ваканция” в училищата и масова истерия, каквито се наблюдават в други български градове.

Кметът Николов се обърна към гражданите на Бургас с призив за спокойствие, търпение и икономичност при потреблението на елктроенергия по време на газовата криза, за да не се претовари и срине електропреносната мрежа в общината.

Свръхконсумация на електричество в Бургас се очаква днес /7 януари/ вечерта, заради повреда в местната „Топлофикация”. Изгорял компенсатор спря топлоподаването към комплексите „Славейков” /с изключение на района около „Кроношпан”/, „Изгрев”, „Зорница” и „Лазур”. Очаква се повредата да бъде отстранена до утре сутринта. Димитър Николов съобщи, че е провел разговори с ръководството на EVN, което ще пусне екипи за извънредно дежурство тази нощ, за да може да се реагира бързо при евентуални повреди заради очакваната свръхконсумация на електричество. Максимално ще бъде повишена мощността на подстанцията на EVN в к-с „Славейков”.

Разговори са проведени още с началника на пожарната - Васил Василев, за осигуряването на противопожарни автомобили в комплексите.

Заради повредата в „Топлофикация” втората смяна в бургаските училища ще кара днес /7 януари/ часове по 20 минути. Утре /8 януари/ учебните часове ще започнат в 09.00 часа, като дотогава аварията в „Топлофикация” би трябвало да е отстранена и училищата затоплени.

33 са общо училищата и детските заведения в Бургас на централно парно. Всичките са заредени превантивно с алтернативно гориво. 11 са общинските обекти на газ, като 10 от тях са училища.  

По-рано сутринта кметът Николов се срещна с шефа на „Бургасгаз” Златин Димов. По време на разговора двамата се договориха газоподаването към учебните заведения и битовите потребители да не се преустановява. Това става за сметка на около 20 промишлени предприятия на бургаска територия, които вече са преминали в режим за използване на мазут или други дизелови горива. Николов е провел разговор и с РИОСВ постоянно да се следи нивото на замърсяване на въздуха в града, заради очакваните замърсявания от използването на алтернативно гориво. Към екипите на еко- инспекцията се включват и общински инспектори.

10-те нови метанови автобуса за обществен транспорт, които Община Бургас закупи през миналата година спират да возят от утре. Вместо тях на улицата ще излязат 10 от по-старите автобуси на „Бургасбус”, но криза в транспортното обслужване на гражданите няма да има.

Спряно е газоподаването и в бургаския затвор. В момента там използват алтернативно гориво.

В разговор между кмета Николов и директора на „Лукойл Нефтохим Бургас” Сергей Андронов, последният се е ангажирал да не допусне срив в доставките за Бургас на алтернативните горива мазут и дизел .

Няма проблеми с отоплението на бургаските болници. МБАЛ - Бургас се отоплява с локално парно и вече са се заредили с дизел.

На общинската фирма „Хляб и хлебни изделия” е разпоредено, да не вдига цената на хляба. Мощностите там са увеличени, за да поемат потреблението в Бургас, ако има срив в работата или висок скок на цените в продукцията на частните хлебопроизводители.

За да намали консумацията на електроенергия, Община Бургас  изключва празничното осветление на града по-рано от предвиденото.

На свиканият в 13 ч. днес кризисен щаб Николов разпореди дежурства и във всички териториални дирекции на общината. Денонощните общински дежурните телефони, на които граждани могат да подават сигнали са възникнали аварии са: 056 / 84 15 60, 856 922, 842 525, 842 253, 0885 00 96 70.  






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |