В новините
 
12.01.2009 16:07   Новината е видяна 4331 пъти
НАПИ напомня на собствениците на рекламни съоръжения, че срокът до налагане на санкции изтича на 12.01

НАПИ напомня, че след 12 януари започва демонтиране на незаконните рекламни съоръжения по пътищата. На 06 ноември м.г. НАПИ стартира проверка на рекламните съоръжения /РС /и крайпътно-обслужващите обекти /КОО/ по републиканските пътища. След инвентаризация бяха регистрирани 1700 бр. нерегламентирани РС и 800 бр. незаконни КОО.

Още на 30.12.2008 г. НАПИ съобщи чрез официалния си сайт, че след 12 януари започва демонтиране на незаконните рекламни съоръжения по пътищата.

Национална агенция „Пътна инфраструктура” се обръща към всички собственици на РС и КОО да ползват телефоните на съответните Областни пътни управления в страната. Телефонните им номера могат да бъдат намерени на официалната интернет страица www.nrif.bg - секция „Контакти”, „Специализирана администрация”.

На телефона на ОПУ – София – 02/9 888 789 могат да се обаждат собствениците на РС и КОО, находящи се на територията на Софийска област. На 30.12.2008 г. НАПИ публикува на сайта си списък с незаконните рекламни съоръжения, монтирани на територията на ОПУ – София, както и официално уведомително писмо от ОПУ – София до собствениците на незаконни рекламни съоръжения на територията му.

Седмица по-късно, на 07.01.2009 г., чрез медиите, в това число и на официалния си редовен месечен брифинг, НАПИ съобщи, че ще бъдат предприети действия, предвидени в административно-наказателните разпоредби от Закона за пътищата. Прекъсването на достъпа до КОО и демонтажът на РС, поставени в нарушение на закона, са част от мерки, които агенцията ще предприеме.

Напомняме, че ръководството даде и допълнителен срок от още една седмица толеранс за всички собственици, независимо дали са известни или не, да приведат в съответствие със закона всички РС и КОО, които стопанисват. Мярката ще бъде прилагана на територията на всички Областни пътни управления в страната.

Източник: Национална агенция "Пътна инфраструктура"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |