В новините
 
15.01.2009 17:30   Новината е видяна 2887 пъти
Инвестициите в Панаира три пъти над планираните

Инвестициите, направени за ремонти и модернизиране на панаирния комплекс в Пловдив, са три пъти повече от заложените в стратегията за развитие на националния изложбен център, приета от правителството през 2006 година. Тя предвижда през 2007 и 2008 г. да бъдат вложени общо 7.05 милиона лева,  а реконструкциите са на стойност 21 милиона лева и са финансирани със собствени средства от дейността на Международен панаир Пловдив. 

Според стратегията през 2007 г. с 3.3 милиона лева трябваше да бъдат ремонтирани палати 15-а, 19-а и 21-а,  да се подмени водопровод и да се асфалтират площи в зона «Изток».  Реализираната строителна програма беше с обем 6 милиона лева. Тя включваше цялостна реконструкция и ново оформление на пространството пред централния вход, основни ремонти на палата № 22 и палата № 23, изграждане на нов център за услуги и информация до централния вход, ремонти в палати № 10 и № 8, обновяване на централния парк, преасфалтиране на пешеходните алеи и други площадки в комплекса, нови тротоари около и в комплекса, нови открити експозиционни площи с размер 12 000 кв. м, над 2000 нови паркоместа.

В стратегията планираните за 2008 г. подобрения бяха за 3.750 милиона лева - проектиране и съгласуване на поливалентна палата № 1 и централен вход, реконструкция и модернизация на палата № 25, реконструкция и модернизация на палата № 23, преустройство на палата № 28.

Извършените промени в комплекса струват 15 милиона лева. Те обхващат изграждане на 50 000 кв. м нови открити експозиционни площи с цялата необходима инфраструктура и комуникации, включително достъп до Интернет, на многоетажен покрит паркинг за 650 коли и още 150 паркоместа пред него, на Виенския павилион на мястото на палата № 19. Започна основна реконструкция на палата № 28, а палата № 21 беше основно преобразена. Бяха обновени още два парка, облагороди се районът около езерото с нов парк и ресторант. Бяха направени подобрения в още няколко палати, в Конгресния център и в инфраструктурата.

В изпълнение на една от основните цели на стратегията – модернизиране и обогатяване на панаирните услуги, беше монтирана система от видеоекрани за излъчване на рекламни клипове на изложителите. Освен това панаирът придоби собствена телевизия с национално покритие, която предоставя преференциални условия за реклама и презентиране на участниците в изложенията.

През 2007 г. бе напълно променено оформлението на централния вход и пространството около него, през 2008 г. бе реновирана централната част на комплекса, а през 2009 г. ще се ремонтират обекти  в крайната източна част. Така ще приключи цялостното обновяване на визията на панаирното  градче, поясни изпълнителният директор Георги Гергов. Според него  заявките за първите големи изложения от календара за 2009 г. – «Агра» и «Винария», дават основание да се смята, че и през тази година ще бъдат изпълнени програмата за дейността и планът за инвестиции.  Той включва довършване на реконструкцията на палата № 28, реновиране на палати № 24 и № 25, основен ремонт на палата № 18 и инфраструктурни обекти.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |