В новините
 
19.01.2009 22:33   Новината е видяна 4333 пъти
Община Бургас ще подпомогне с техника полицията
* Безмилостно ще бъдат гонени и наказвани употребилите алкохол водачи на МПС

Община Бургас ще заложи в капиталовата си програма средства за закупуване на стационарна радарна установка тип „Трафипакс” за нуждите на полицейските служби в града. Устройството ще се монтира на места с концентрация на ПТП. То ще засича и заснема автомобили, движещи се с превишена скорост. Архивираните данни на радара ще се използват при търсене на отговорност от водачи-нарушители.

По искане на кмета Димитър Николов началникът на Пътна полиция - Бургас Йонко Тончев представи предложения за подобряване на пътно-транспортната обстановка и безопасността на движение по пътищата в града, както и справка за най-необходимата на колегите му техника.

През 2008 г. на територията на община Бургас бяха регистрирани 147 тежки ПТП с 34 загинали и 155 ранени. В сравнение с 2007 г. бе отчетено намаление в броя на произшествията с 41, на ранените с 31, но убитите са с 2 повече. Огромната част от произшествията са причинени от употребили алкохол шофьори. През 2009 г. Община Бургас и полицейските служби в града ще работят в още по-активно и тясно сътрудничество за намаляване броя на пострадалите и жертвите в печалната статистика. Безмилостно ще бъдат гонени и наказвани всички водачи на МПС, хванати зад волана с алкохол в кръвта. Готвят се редица общи мерки за подобряване на пътната инфраструктура, организацията на движение и контрола по спазване правилата за движение в Бургас. Предстоят обсъждания за въвеждане на еднопосочно движение в отсечките болница „Св. Георги” /Военна болница/ - ул. „Сан Стефано”, ул. „Струга” - от МБАЛ до кръстовище „Трапезица”. Водят се разговори за доизграждане на светофарното регулиране при кръстовището на колело „Ремиза”, разрешение за използване на аварийните ленти за движение в отсечката от кръстовището при стадион „Черноморец” до кръстовище Бургас - Средец - Созопол, привеждане в експлоатация на пешеходните подлези до Военна болница, бл. 55 в к-с „Славейков”, до ВХТИ и др.

Ще се търси по-голяма ефективност при съвместната дейност на общинска и пътна полиция за ограничаване случаите на неправилно паркиране в Централна градска част.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |