В новините
 
20.01.2009 12:30   Новината е видяна 3761 пъти
Метрополисно управление и конкурентоспособност на Европейските градове

Oбща цел за постигане на реално сътрудничество между градовете и обкръжаващите ги райони, не само за подобряване на местните условия (принос за предоставяне на по-добри услуги, възможности и качество на живот за градското население), но и защото това е ключов фактор към по-конкурентно и по-устойчиво европейско развитие.

Цели: Проектът се финансира по програма за развитие на градовете URBACT II и си поставя  за цел да изследва как формулирането на стратегии и управлението на ниво градове-региони биха спомогнали за справяне с главните предизвикателства, пред които е изправена днешната урбанизирана Европа: конкурентоспособност, кохезия и устойчивост.

Партньори: Партньори по проекта са 8 европейски градове, един от които е Бургас. Те обединяват усилия в анализ на ситуациите, в които се намират отделните партньори, за да предложат на местните / регионалните / националните / европейски власти заключения и подходящи препоръки по определени по време на съвместната им работа теми.

Период на реализация: септември 2008г. – май 2010г.

„Да обединим сили” е работна група в рамките на проекта, която обединява 8 партньора: Бургас, Бърно, столичен район Брюксел, Айндховен, Флоренция, Краков, Лил и Севиля.

Партньорите по проекта са доста различни по ситуация, размери и местоположение. Въпреки това бяха идентифицирани няколко общи и приоритетни за групата области:

Стратегическо и пространствено планиране
Управление на мобилността и транспорт
Управление на въпроси, свързани с околната среда, каквито са замърсяването на въздуха и шума, депонирането на отпадъци, водоснабдяване и т.н.
Развитие на Икономиката на знанието (творчество, научни изследвания и образование)
Засилване на привлекателността и конкурентоспособността (включително Промоция / Маркетинг)
Социално включване, участие, овластяване
Нови механизми на управление (публично-публични и публично-частни партньорства).

Всеки един от градовете -партньори по проекта създава местна работна група от представители на различни ключови институции и организации, които имат отношение към формирането на политики на местно и регионално ниво. Тези работни групи са активен участник в обмена и разпространението на знания и добри практики сред партньорите, като споделят проблеми, генерират идеи и разработват Местен план за действие, съобразен със спецификата на града – партньор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |