В новините
 
22.01.2009 03:01   Новината е видяна 7338 пъти
Бургаските акушери и гинеколози празнуват Бабинден
* Общината подарява театрална постановка на здравните работници

Акушерите и гинеколозите от Родилно отделение на МБАЛ-Бургас отбелязаха Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден. Гости на тържеството бяха зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Здравеопазване” д-р Ивайло Димитров и нач.-отдел „Социални дейности” в Общината Мая Казанджиева. Техните благопожелания и поздрави бяха приети от шефа на родилно отделение д-р Георги Георгиев и всички свободни негови колеги.

Д-р Мануелян прочете поздравителен адрес от кмета Димитър Николов и официално покани всички акушери и гинеколози на безплатно представление - подарък от Община Бургас за всички здравни работници в Бургас. Днес /21 януари/ от 19.00 часа в зала „Лукойл” те ще забравят поне за малко проблемите и умората, с помощта на Стоянка Мутафова и партньорите й в постановката „Мама - веселата вдовица”.

В Деня на родилната помощ бургаските акушери бяха извадили на бял свят 3 бебета и очакваха още 4 да проплачат до края на деня. През новата година в МБАЛ-Бургас са осъществени 166 успешни раждания.

По-късно д-р Лорис Мануелян и неговият екип посетиха домуващите от Дом за стари  хора „Анка и Цвета Върбанови” в Бургас. Те също бяха организирали тържество, посветено на „Бабинден”, по време на което възпроизведоха фолклорната традиция за отбелязване на този празник. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |